Akşener: 100'üncü Yılına Ulaşan Cumhuriyetimizin Temel Taşı Olan Türk Milliyetçiliği Adeta Bir Suçmuş Gibi Fişleniyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için gözaltına alınan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir editörleri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşuyor.

"Değerli dava arkadaşlarım; Biliyorsunuz, genç gazetecilere yönelik başlatılan,
operasyonlar ve tutuklama sürecinde, şahit olduğumuz, utanç verici skandallara,her gün,bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak, dava dosyasına eklenen; “Gönderilerinde, milliyetçi paylaşımlarda bulunduğu, tespit edilmiştir.” ifadesi, ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” yazılı pankartlara, bir suç delili olarak, yer verilmesi; Bize artık; yaşananların, bir hukuk garabeti ve akıl tutulması olmanın ötesinde;sinsi bir amaç doğrultusunda atılan,  bilinçli adımlar olduğunu gösteriyor.  Türk Milliyetçiliği; Ziya Gökalp’lerden, Mümtaz Turhan’lara, Erol Güngör’lere kadar uzanan,  Ve Büyük Türk Milleti’nin istikbalinin garantisi olan, aziz ve kutlu bir davadır.  Ama bugün; 100’üncü yılına ulaşan Cumhuriyetimizin, temel taşı olan, Türk milliyetçiliği, adeta bir suçmuş gibi fişleniyor.  Genç gazeteciler de, bu fişlemenin kurbanı yapılıyor.
 

Değerli dava arkadaşlarım; İktidarın bu yaklaşımı, aslında yeni değil.  Biz bunu, daha önce de yaşadık. Hatırlayın; Bizler, sözde çözüm sürecinde de,çok benzer bir tutumla, karşı karşıya kalmıştık.Türk milliyetçiliği, o dönemde de, suç ilan edilmiş;Türk milliyetçileri,dönemin yandaşlarınca, faşistlikle, hattâ, “kandan beslenmekle” suçlanmış; adeta bir, “milliyetçi avı” başlatılmıştı. Türk’e dair, ne değer varsa, hepsinin üzerine, “ırkçılık” suçu atılmaya çalışılmıştı. Hattâ, Atatürk’ümüzü sevmek, onu anmak bile; açılım meraklısı,sözde demokrasi aşıklarınca, hakir görülmüştü. İşte, bugün de, mevzu bahis, sığınmacı krizi olduğunda; Türk milliyetçiliği için, yine aynı süreç çalıştırılıyor.Milyonlarca kaçağın bulunduğu bir ülkede, bunların oluşturduğu sorunları, geleceğe dönük tehditleri, 
dile getirmenin suç sayıldığı;bunu yaparken de, Türk milliyetçiliğinin hedef alındığı, bir rezalete karşı;İYİ Parti olarak, elbette sessiz kalamayız, ve sessiz kalmayacağız!İşte bu yüzden, buradan, bir kez daha iktidara sesleniyorum:Türk milliyetçiliği;binlerce yıllık şanlı mazimizin;Türk’ün, tarih boyunca verdiği, kutlu mücadelenin; nice büyük badirelerin, nice büyük zaferlerin; günümüzde yankılanan, nihai sonucudur.  Orhun Abidelerinden, Millî Mücadele’ye kadar; sahip olduğumuz tüm değerlerimiz, tüm sembollerimiz,tüm şahsiyetlerimiz,Türk milliyetçiliğinin, bizzat kendisidir. Türk milliyetçiliği, kutlu bir yoldur.
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Yusuf Akçura’lar, Ziya Gökalp’ler, Zeki Velidi Togan’lar, Alparslan Türkeş’ler, Dündar Taşer’ler, Mümtaz Turhan’lar, Erol Güngör’ler de, 
bu kutlu yoldaki, yolbaşçılarımızdır. Eğer ki bugün; Türk milliyetçiliği bir suçsa,
bütün bu kıymetlerimizi de, suçlu mu ilan ediyorsunuz?Türk’ün devletinde, Türkiye Cumhuriyeti’nde,Türklüğe karşı, cephe mi alıyorsunuz?Kendinize gelin, kendinize!
Böylesi bir rezaletin karşısında, İYİ Parti olarak;Türk milliyetçiliğini, ırkçılıkla, yabancı düşmanlığıyla, birlikte anmaya cüret eden; her türlü gaflete, her türlü hain girişime, her tülü kirli emele karşı; sonuna kadar mücadele edeceğiz.Eğer ki Türk milliyetçiliği, bir suç sayılacaksa;o zaman alenen, açıkça, gönül rahatlığıyla, söylemek isterim ki;Biz de, Türk milliyetçisiyiz!Biz de suçluyuz!Üstelik bu suçun, ortakları olmaktan da,onurluyuz, gururluyuz!Biz de, “Hudut namustur!” diyoruz. Haydi bakalım, gelin, bizi de tutuklayın!
Biz de, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” diyoruz. Haydi bakalım, gelin, bizi de tutuklayın! Biz de, hep bir ağızdan, tüm gücümüzle;
“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!” diyoruz. Haydi bakalım, gelin, bizi de tutuklayın! Tutuklayın da görelim. Hodri meydan."
 

 

meral akşener iyi parti türk milliyetçiliği