Akşener 8 Saat Süren Toplantıda İl Başkanlarına Talimat Verdi: Hedefimize Odaklanın

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti il başkanlarıyla yaptığı 8 saatlik toplantıda konuşulanlar ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin il başkanlarıyla yaptığı ve yaklaşık 8 saat süren toplantıda partililere illerinde hayatına dokunmadıkları hiçbir hanenin kalmamasını ve "gençlik ve kadın" sorunlarına özellikle eğilmelerini istedi.

İl Başkanlarına Ekonomi Mesajı

Toplantıda ekonomiye özel bir başlık açtığı belirtilen Akşener "En büyük sorun ekonomi, yoksullaşma. Gittiğiniz her yerde, çaldığınız her kapıda ekonomi ile ilgili çözümlerimizi anlatın. Ekonomi ile ilgili kadromuzun bilgi ve tecrübelerinden bahsedin ve sorunları çözecek tek adresin İYİ Parti olduğunu söyleyin. İktidar, ülkenin gerçeklerinden koptu. Adım attığınız her yerde bunlardan bahsedin, yaşam sıkıntısı, yoksullaşma, hayat pahalılığı konularında ekonomi kurmaylarımızdan güç alarak güven verin" dedi.

Sandık Güvenliği Talimatı

3 Temmuz'da İYİ Parti'nin ev sahipliğinde yapılacak altılı masa toplantısının hazırlıklarının sürdüğünü belirten Akşener, il başkanlarına tekrarlanan İstanbul seçimlerini hatırlatarak sandıkta "ıslak imzalı tutanakların hayati öneme sahip olduğunu" hatırlattı. Erken/baskın seçim yapılma ihtimalini hatırlatan Akşener, "Tüm sandıklarda resmi görevlendirmeleri tamamlayın. Olası bir baskın, erken seçim olursa sandık, görev alacak müşahitler gibi uğraşlarla vakit kaybetmeyelim. Tüm iller hazırlıklı olsun" ifadelerini kullandı.

"Partimizi Birinci Parti Yapma Hedefimize Odaklanın"

Altılı masa toplantısının gündeme gelmesi üzerine cumhurbaşkanı adayı da konuşuldu. İYİ Parti il başkanlarının "Gönlümüzden geçen cumhurbaşkanı sizsiniz" demesi ve yurttaşların da bu talebi öne sürdüğünü belirtmesi üzerine Akşener, "Ben güçlendirilmiş parlamenter sistemde başbakan olacağımı aylar öncesinden açıkladım. Cumhurbaşkanlığı’nı bırakın, partimizi birinci parti yapma hedefimize odaklanın. İYİ Parti seçimlerden birinci parti olarak çıkacak" ifadelerini kullandı.

"Söylemlerinizde Dikkatli Olun" Uyarısı

İl başkanlarına "söylem" uyarısı yapan Akşener, Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğiyle ilgili sözlerinin ardından disipline sevk edilen Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı hatırlatarak "Söylemlerinizde dikkatli olun" dedi.

Milletvekilliği İçin İlk İstifa

Bazı il başkanlarının milletvekili adayı olmak için istifa etmesini gündeme getirmesinin ardından Akşener "Partimize faydalı olacaksa yapalım" yorumunu yaptı. Bunun üzerine İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Anket: İYİ Parti 13 İlin 8'inde İkinci Parti Oldu, AKP'de Erime Sürüyor

iyi parti meral akşener 8 saat süren toplantıda il başkanları talimat verdi hedefimize odaklanın birinci parti anket seçim erken seçim sandık güvenliği eskişehir Eren Ekmen