Akşener Adıyaman'da: Meydan Miting Alanına Döndü

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adıyaman'ı ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sürekli bir Anadolu seferine dönüştürdüğü "Memleket Gezileri" kapsamında Adıyaman ve ilçelerini ziyaret etti. Akşener'in kente girdiği süratle toplanan kalabalık, İYİ Parti liderinin etrafını miting alanına çevirdi. İYİ Parti lideri, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın kendisine eşlik ettiği ziyaretinde esnafları gezerek dertleşti.

Akşener'in girdiği bir telefoncu dükkanının sahibi "Diğer siyasetçilere bakınca halktan uzaklar, sırtlarını dönmüşler sadece seçimden seçime geliyorlar Bu durumdan halk olarak şikayetçiyiz. Ben bu konuda size inanıyorum, Millet İttifakı olarak seçimi kazanırsanız güzel şeyler yapacaksınız. Bu düzenin sona ermesini istiyoruz.Biz vatandaşlar olarak bu durumdan bıktık, gına geldi. Dini siyasete alet ediyorlar halkı bu durumdan dolayı bezdirdiler. İnsanların alım gücümüz çok düştü" sözleriyle dert yandı. Dükkandaki çalışanlardan birisi ise "2 kişi çalışıyoruz. Buradan 2 ev geçindiriyoruz. Sabahtan beri 10 liralık iş yaptık" diye konuştu.

İYİ Parti lider girdiği bir ayakkabıcının henüz siftah yapmadığını öğrenince insanların alım gücünü sordu. Ayakkabıcı esnafı ise "Alım gücü zor başkanım. Biz esnaf olarak sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Bugün diyelim ben bu malı sattım, aynı malı yerine sattığım fiyata geri koyabiliyorum" diyerek pahalılaşmanın ne kadar hızlandığını anlattı.

Bir genç ise "Ülkedeki ekonomiden çok şikayetçiyim. Benim babam devlet memuru, 6 kardeşiz beşimiz okul okuyor. Geçen seneye göre bütün kitap fiyatlarında iki kat, üç kat artış bulunmakta ve esnaf bire aldığını üçe satabiliyorken benim babamın maaşı daha artmamış durumda. Ve zam hep bize yetersiz geliyor. Sürekli ordan borç burdan borç, fazladan çalışmaya çalışıyor ki bize baksın" dedi.

Gırtlağa Kadar Bankalara Borçluyum

İYİ Parti liderine dert yanan bir badem üreticisi ise "Bizim çiftçi olarak sıkıntılarımız çok büyük. Biz bu sıkıntılarımızın altından kalkamıyoruz. Kalkamadığımız gibi gübre girdi fiyatları yüzde 100'ün üzerinde zam oranları geldi ve biz bu sene bu girdi maliyetin altına giremeyeceğiz ve üretim yapamayacağız" dedi. Akşener'in "Ne yapacaksınız bademleri peki?" diye sorması üzerine ise üretici "Bilmiyorum ki başkanım. Sabaha kadar uyuyamıyorum. Ben bu gübreyi bahçeye vermezsem ürün alamam. Ürün alamazsam borcumu ödeyemem. Zaten gırtlağa kadar bankalara borçluyum. Geçen sene 14 ton gübre almışım 34 bin liraya, bu sene aynı tonajı ben alsam 92 bin lira tutuyor" diye yanıt verdi.

Akşener'in bademi kaça sattığını sorması üzerine ise üretici "Satamıyoruz ki... Öyle bir sıkıntımız da var" dedi.

"Yani bademin Türkiye'nin ihtiyacının biz yüzde 30-40'ını karşılayabilirken elimizde kalıyor, bir yandan da dışardan Türkiye'ye geliyor. Biz alternatif tarım üretelim ve Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtaralım diyerek elimizi taşın altına koyduk badem üretmeye başladık. Şimdi hem ürünümüzü satamıyoruz hem de gırtlağımıza kadar bankalara borçluyuz. Binin üzerinde üretici var Adıyaman'da ve hepimiz aynı durumdayız" diyen badem üreticisini dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sorunlarını Meclis kürsüsünden duyuracağı konusunda çiftçilere söz vererek oradan ayrıldı.

 

Akşener Adıyaman'da Meydan Miting Alanına Döndü