Akşener Ağrı'da: Atanamayan Öğretmenler, Geçinemeyen Esnaflar, Vatandaş Darda!

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Memleket Gezileri" kapsamında Ağrı'yı ziyaret etti.

Sürekli olarak devam ettirdiği "Memleket Gezileri" kapsamında Artvin, Iğdır, Kars ve Ardahan'ın ardından Ağrı'yı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hayalini sorduğu atanamayan bir sosyal bilgiler öğretmeni "Hayalim öğrencilerimle buluşmak, onlara doğru yolu göstermek" dedi.

Akşener'in ziyaret ederek "Sizde işler nasıl, düzelmeye başladı mı?" diye sorduğu bir esnaf, "Burada şu pos cihazını kullanan vatandaş sayısını kaç olduğunu, hepsi kredi kartı. Hepsi... 100 tane müşterimden 99’u kredi kartı. Nakit olmaması beni sıkıntıya koyuyor. Şurada alışveriş yapılan karttan banka ayrı ücret alıyor. Çünkü 15 gün bekleme için anlaşma var. Ama o para bana lazım. Hemen kullanmam lazım öbür gün. Bu benden bankadan ayrı bir ücret kesiyor, oradan zarar ediyorum.

Şurada eriğin kilosunu 12- 13 liradan ben alıyorum, halden alıyorum. Vatandaş derdini söylesin, neden söylemiyor, neden susuyor? Çiftçi neden burada susuyor, neden konuşmuyor? Kaç tane parti başkanı gelip dinliyor ki? İstanbul’da yaşayan, Ankara’da yaşayan bir vatandaş, özür dilerim, buranın sıkıntısını anlayamaz, kesinlikle anlayamaz" dedi.

İnsanlarda Para Yok, Alışveriş Yapacakları Durum Yok

İYİ Parti liderinin "İşler nasıl?" diye sorduğu bir başka esnaf ise "Bizim işler şu anda çok kötü durumda. İnsanlarda para yok. Alışveriş yapacakları durum yok. Aldıkları maaş yetmiyor. Bir teneke yağ olmuş 350 lira . Bir torba şeker olmuş 60 lira. Yani her gün zam geliyor. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Halka ne diyeceğimizi şaşırıyoruz, her gün zamlarla boğuşuyoruz" dedi.

Bunun yanında Akşener vatandaşların derdini dinlediği sırada gelen yaşlı bir vatandaş "Kimse bize bakmıyor. Oy zamanı gelince herkes geliyor da sonra değişiyor. Biz burada çok mağduruz. Bize alt yapı yapmıyor. 10 defa başkana gittim hala yapmıyor. Ne yapalım? Nereye gideceğiz? Başka bir yere mi gidelim?" diye konuştu.

Akşener'in ziyaret ettiği bir kahvehanede konuştuğu 25 yaşındaki bir sosyal bilgiler öğretmeni ise Akşener'in "Peki atanma işleminiz olamadı. Oluncaya kadar ne yapıyorsunuz hocam?" sorusuna "İşsiziz hocam. Şu an köydeyim. Köyde duruyorum. Sınava tekrar hazırlanacağız, tekrar yapacağız. Olmazsa köye yerleşeceğiz. Çiftçilik yapacağız" yanıtını verdi.

Sosyal bilgiler öğretmeni Akşener'in "Ne hayal ediyorsunuz, hayaliniz ne?" diye sorması üzerine ise "Yani hayalim öğrencilerimle buluşmak. Onlara ders vermek. Yol göstermek tabi olursa" dedi.

Akşener Ağrı'da Atanamayan Öğretmenler Geçinemeyen Esnaflar Vatandaş Darda