Akşener: AKP Anketlerde Düşünülenden Daha Düşük

TAKİP ET

İsmail Küçükkaya'nın FOX TV'deki Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önemli açıklamalarda bulundu.

FOX TV'de yaptığı açıklamalarda İYİ Parti'nin sokağa taşıdığı siyasetin başarılı olduğunu söyleyen Akşener "Partimize kadınların ilgisi var gençlerin ilgisi var. İlk defa ilçe ilçe şehir şehir anket yaptırdık. 50 bin denekli bir sistem, iyi gidiyor. Ak Parti düşünülenden daha düşük. Erdoğan, Bahçeli, Perinçek ve Destici, dört liderli koalisyon olarak görülüyor. Dört liderli bir koalisyon gibi kabul ediliyor. O kabullenmenin getirdiği enteresan bir şey. Bu ülkede bana fosforlu Meral denildi. Dövün sövün demesi bunun yanında hava gazı. Bunlara rağmen benim ağzımdan bu arkadaşlara yönelik tek bir düşman kelime çıkmadı. Milletimizin hakkını hukukunu kendi kişisel egolarımıza heba etmeyeceğiz. Mevcut anayasayı uygulamıyorsunuz böyle bir hukuk düzeni olmaz" dedi.

Kavga Tuzağına Düşmeyeceğim, Muhalefet Bir Bütün Olmalı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefeti çekmek istediği siyasi sahaya girmeyeceğini vurgulayan Akşener, "Erdoğan ve arkadaşları hep mağdur ama ülkeyi 19 senedir onlar yönetiyor.  Konuşulduğu zaman seçmenin derdini konuştuğu zaman siyasetçi sorun kalmıyor. O kadar yüksek sesle bağırılıyor ki, siz derdinizi anlatamıyorsunuz. Kurdukları tuzağa düşmeyeceğim, kesinlikle dilimi sertleştirmeyeceğim, vatandaşın derdinin örtülmesine vesile olmayacağım, rasyonel alandan dışarı çıkmayacağım. 

Muhalefet bir bütün olarak davranmak durumunda. Devlet olmuş bir zihniyetle karşı karşıyayız. Devlet şahsımdır diyen bir anlayışla birlikteyiz. Bu sistemin demokratik usullerle sandıkta seçmen oyu ile gönderilmesi için muhalefetin bir bütün olarak hareket etmesi gerekir. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırmak, sandıkta gönderilmesi için çalışıyoruz. Kendimle ilgili şahsi bir hedefe, kendime dair bir projeye yönelik adım atmıyorum, atmayacağım. Ortak bir adayla gidilmesinde fayda var ama bugünden bunu konuşmanın birlikteliğe zarar vereceğini düşündüm için seçim zamanı konuşulması gerektiğine inanıyorum. Meral Akşener olarak bu birlikteliğe zarar verecek bunu bozmaya yönelik egosantrik hiçbir adım atmayacağım" şeklinde konuştu.

Kararlı Bir Tavır Sergilendiği Zaman Bir Yılda Türkiye'nin Restorasyonu Yapılır

Türkiye'nin sorunlarının çözülemez olmadığını belirten İYİ Parti Lideri, "Türkiye’nin temel bir zihniyet problemi var, bu zihniyetin değiştirilmesi lazım. Bu zihniyetin talep ettiği sistem anlayışı var, ucube sistem dediğimiz sistem bunu talep eden Cumhurbaşkanı Erdoğan. Çok il gezdim gördüğüm şey müthiş bir insan unsurumuz var, harika gençlerimiz var, kadınlarımızın çilekeş kadın olmaktan bir şeyi değiştirmeye yönelik hakkını arayan kadın ruhuna evrilmiş kadınlarımız var, kaynaklarımız var Türkiye güçlü, müreffeh refah içinde bir Türkiye yaratmak mümkün. Bunun için sistemi değiştirmek lazım, birbirimize güvenmek lazım, bu dili ortadan kaldırmak lazım, birbirimize taş atmamak lazım. Bunun için hukukun üstünlüğü adalet kayırmaya son vermek lazım. Biz bu partili cumhurbaşkanlığı meselesini seçmenin oyu sandık ve demokrasi ile göndereceğiz. İkinci adımı ise bizim adına iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Kararlı bir tavır sergilendiği zaman bir yılda Türkiye’nin restorasyonu yapılır" ifadelerini kullandı.

Akşener AKP Anketlerden Daha Düşük