Akşener: Babacan, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na İtiraz Etti

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Akşener TV100'de Ece Üner'e konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tv100 canlı yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

Akşener, Altılı Masa'dan kalkması ve sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Altılı Masaya 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olarak getirmesi sürecini ilk kez anlattı. 

"Kendime, Partime Dahi Bir Şey İstemedim"

Akşener "O masadan kalktığımda kendim için bir şey istemedim. Kazanacak aday üzerinden gittik ve kazanma sistemini oluşturmuşuz. Bu iki belediye başkanının ben dahil herkesten popüler olduğunu herkes kabul ediyor. Bu iki belediye başkanını seçmen istiyor, ben kulak verdim. 1,5 yıl önce 'aday değilim' dedim. Masadan kalkıp oturduktan sonra kendime, partime dahi bir şey istemedim" ifadelerini kullandı.

"Babacan İtiraz Etti"

"Bana Başbakan yetkilerine sahip bir alan da teklif edildi. Ben diğer genel başkanlarla eşitlenmiş olmaktan bir rahatsızlık duymadım" diyen Akşener, İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili önerisinin altılı masaya getirilmesiyle ilgili "Kılıçdaroğlu ve 2 başkanla uzlaştık. Somut iş yapan iki arkadaştan bahsediyoruz ve onun için vatandaş onları seviyor. Biz Kılıçdaroğlu ve iki belediye başkanıyla anlaştık, masaya gittik ve Babacan bu iki arkadaşın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na itiraz etti." dedi.

Babacan'dan Bakanlık Teklifi

Babacan'ın İmamoğlu ve Yavaş'a ilişkin itirazıyla ilgili Akşener "Babacan'ı ikna etmeye çalıştım, arkadaşlarıyla konuşmaya gitti. Babacan, 'İmamoğlu ve Yavaş'a Şehircilik ve Afet Bakanlığı'nı verelim' dedi. Ben de bu arkadaşların birinin 15 milyar dolarlık bütçe yönettiğini, bu arkadaşların böyle bir talebi olmadığını meselenin kazanmak olduğunu söyledim. Davutoğlu da bu fikrin doğru olduğunu söyledi. İlginçtir o maddeyi sayın Davutoğlu yazdı." dedi.

babacan imamoğlu yavaş akşener davutoğlu kılıçdaroğlu imamoğlu ve yavaş