Akşener: Barajı Konuşan İktidar Yolcu Demektir

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçim barajına ilişkin formüllerin konuşulmasına 'Barajı konuşan iktidar yolcu demektir' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuştu. Yüzde 10 seçim barajının MHP tarafından düşürülmek, AKP tarafından daha da yükseltilmek istendiği konuşulurken Akşener, “Barajı konuşan iktidar yolcu demektir” dedi. Öztürk'ün aşılanırken neden fotoğraf vermediniz sorusuna da yanıt veren Akşener, “Ben hacca gittim. O nedenle aşı yaptırırken fotoğraf vermedim” dedi.

Akşener'in baraj meselesi ile ilgili değerlendirmeleri şöyle oldu: 

"Öncelikle ortakların önce kendi aralarında, sonra kamuoyu önünde konuşmalarını öneriyorum. Bir iletişim problemi olduğu ortada. Son dönemde iktidarın ortakları nedense fikir ayrılıkları olan her konuyu Twitter üzerinden veya basın aracılığıyla konuşmayı tercih eder oldu.

AK Parti çevrelerinde barajın yükseltilmesiyle ne amaçlandığını anlamak zor değil. Bazı partileri, önerilen yüzde 12'nin altında değerlendirdikleri açık. Siyasi etik diye diye geziyorlar ama zora geldi mi kendilerince böyle cinliklerin peşine düşüyorlar. Bu hem etik olmayan hem de gerçekçi olmayan bir yaklaşım.

Küçük ortaksa, belli ki kendini riskte görüyor ve barajın düşürülmesini istiyor. Bu da anlaşılabilir bir talep. Çünkü baraj altı kalma ihtimali, siyasi manevra imkanını ortadan kaldırır, etkisiz eleman haline getirir. Belli ki bunu istemiyor. Yoksa yıllarca mevcut barajı savunmuş bir anlayışın, bu hamlesi başka türlü açıklanamaz.

AK Parti ve MHP genel başkanlarının geçmişte birbirlerine ettikleri hakaretlerden, taktıkları lakaplardan sonra bugün, "Etle tırnak olduk" dediklerini görünce, sanıyorlar ki, siyasetçilerin hepsi böyle davranır. İlkeler değil, menfaatler üzerine kurulmuş bir ittifakın parçası oldukları için, doğal olarak her siyasetçinin aynı ilkesizliğe meyledebileceğini düşünüyorlar. Meral Akşener böyle bir şey yapmaz. Bizim en büyük gücümüz, açık ve şeffaf oluşumuz. Çünkü biz ilkelerimizle siyaset yapıyoruz. Bu ilkeler ışığında baktığınızda, bizim Cumhur İttifakı'yla yan yana gelmemize imkan yok. Ben bunu söyledikçe nedense iktidar medyası, bu iddiaları gündeme getirip küçük ortağın sinirlerini zıplatıyor. Altını çizmek isterim ki; endişeye mahal yok. İktidarın küçük ortağının içi rahat olsun."

meral akşener iyi parti iyip akşener milletvekili iyi partili akp ak parti chp chpli akpli ak partili mhp mhpli genel başkan iyi parti genel başkanı seçim barajı iktidar seçim iktidar gidici recep tayyip e