Akşener: Baş Müteahhit Erdoğan Vatanı Kupon Arazi Zannediyor

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Grup toplantısında yaptığı konuşmada sözlerine "AKP iktidarında Türkiye tarihinin en büyük yönetim krizlerden birisini yaşıyor" diyerek başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Öyle bir makam hırsına düştüler ki saraylara kapılıp paranın öylesine esiri oldular ki ne maneviyat, ne takva, ne ahlak kaldı. Bu çöküşün etkilerini her alanda tüm gerçekliğiyle yaşıyoruz. Onlar sarayda sefa sürerken, bu yönetim krizinin faturasını maalesef milletçe biz ödüyoruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptığı konuşmadaki "arazi-arsa" gafını eleştiren İYİ Parti Lideri, "Sayın Erdoğan'ın 23 Nisan'da yaptığı vatan tarifi için önce 'Yanlış mı duydum' dedi. Kendisi çıktı ve dedi ki "Toprak, kan dökülmemişse zaten vatan olmaz. Ben bunları hep şuna benzetiyorum. Arsa var, arazi var. Araziyi arsaya dönüştürmek için belli bir bedel ödemek gerekiyor." Aynen böyle dedi. Türk devletini idare eden birisine vatan nedir anlatmak zorunda kaldığım için utanç duyuyorum. Baş müteahhit Sayın Erdoğan, vatanı kupon arazi zannediyor. Vatanı rant peşinde koşup arazileri parsellemek olarak görüyor. Allah ıslah etsin. Vatan sizin kupon araziniz değil, şehitlerimizin emanetidir. Yabancılara parsel parsel satabileceğiniz arsa değil, can verilmiş ebedi yurdumuzdur. Vatan 1453'te Sultan Mehmed Han'dır. Çanakkale'de ölüme koşan Mehmet'tir. 1923'te mührü vurulan Cumhuriyet'tir, Mustafa Kemal Atatürk'tür."

İktidarın cahilliği ve şuursuzluğu yüzünden Türkiye'nin her alanda kaybettiğini belirten İYİ Parti Lideri, dış politikada herkese karşı şahin bir tavır takınan Erdoğan'ın Biden'in açıklaması karşısında çıt çıkarmamasını eleştirdi. Akşener, "Posta koymakla övünen dünya lideri gitmiş yerine pek bir terbiyeli, pek bir minnoş, Mr. Erdoğan gelmiş. Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da şöyle hakkıyla bir 'Ey Biden sen kimsin be' çekmek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmek zorunda kaldı. Milletimiz için ar meselesi olan konunun, haziranda yapılacak görüşmenin bir maddesi olduğunu öğrenmiş olduk. Kürecik ve İncirlik üsleri için hamle bekliyorduk, güvenlik ve işbirliği projelerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Rıza Zarrab için seferber olanların, en azından bir nota vermesini bekliyorduk. Sayın Erdoğan yemezler, Ermenistan bu yalanı 100 yıldır söylüyor. Konuyu sektirip işin içinden sıyrılmanın manası yok. 5 bin yıllık Türk devletini temsil ediyorsun. Korkma, cesaretini topla ve çık, iki laf et" ifadeleriyle Ermeni meselesinde hiçbir somut adım atmayan iktidarı eleştirdi.

Erdoğan'a "kürsü delikanlısı" diyen Akşener, "İşin en ironik yanı, kürsü delikanlısı Erdoğan, nefret ettiği rahmetli İnönü'nün, Johnson mektubuna koyduğu postayı, Biden'a koyamıyor. Beğenmediği rahmetli Ecevit'in, dünyayı karşısına alma pahasına Kıbrıs'ta gösterdiği dirayeti, Biden'a karşı gösteremiyor. Zerre hazzetmediği rahmetli Demirel'in İncirlik Üssü'ne Türk Bayrağı çeken o dik duruşunun yanından bile geçemiyor. O diline sakız ettiği Eski Türkiye'nin başbakanlarının gösterdiği devlet insanlığının kırıntısını gösteremiyor. Yazıklar olsun. Erdoğan'ın bize yutturmaya çalıştırdığı Yeni Türkiye, Yenik Türkiye'dir" dedi.

Akşener Baş Müteahhit Erdoğan Vatanı Kupon Arazi Zannediyor