Akşener: Bir Sandıklık Siyasi Ömrü Kalanlardan Yargıyla Hesap Soracağız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle başladığı konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetini sert sözlerle eleştirdi.

"Her Gün Bir Zam Haberi..."

"Bay Kriz ve olağanüstü ekonomi yönetimi sayesinde artık her güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Sabah ekmeğe zam, öğlen elektriğe zam, akşam doğal gaza zam, gece yarısı benzine ve mazota zam... Artık zamla yatıyor, zamla kalkıyoruz. 2 bin 500 lira reva görülen emeklilerimiz halk ekmek kuyruklarında sıra bekliyor. Okula gidecek otobüs parası bulamayan gençlerimiz, akşam evde ne pişireceğini bilemeyen anneler, evine et, süt, yağ, un, hatta çocuğuna bez bile alamadığı için feryat ediyor" diyen Akşener, Saray şürekasının her şeyin yolunda olduğunu iddia ettiğini söyledi.

"Siz Bostan Korkuluğu musunuz?"

10 maaşlı Saray danışmanlarından bahseden Akşener, "Enflasyon makyajlı haliyle yüzde 73 olarak açıklanırken beceriksizliğiyle göz kamaştıran Nebati Bakan çıkıp 'Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla büyümeyi tercih ettik, bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyor' diyor. Böyle bir rezalet olabilir mi? Böyle bir pişkinlik olabilir mi? Yoksulluğa mahkum ettiğiniz insanlarımızla bir de utanmadan dalga mı geçiyorsunuz? Dar gelirliler hariç diğerlerinin işi yolunda. Dar gelirli insanlarımızı vatandaşlarımızdan saymayan böyle bir utanmazlık olabilir mi? Siz nesiniz o zaman? Bostan korkuluğu mu? Uçacak dediğiniz Türkiye böyle mi uçacak?" diye sordu.

Kurumsal Bir Devlet Krizi

Türkiye'de kurumsal bir devlet krizi olduğunu belirten Akşener, "Açıkladığınız rakamlar işçinin, memurun, emeklinin maaş zammını belirliyor. Ay sonunu getiremeyen insanlarımızın vebali boynunuzda. Gelin bu milletin daha fazla hakkını almayın. Ya görevinizi hakkıyla yapın ya da o görevlerden şerefinizle ayrılın" dedi.

"Ah ile abad olan dert ile berbat olur" diyen Akşener, Türkiye'deki devlet krizinin TÜİK'le sınırlı olmadığını söyledi. Mayıs ayının Sayıştay ve Danıştay'ın kuruluş yıl dönümleri olduğunu belirten Akşener, iki kurumun Erdoğan'ın en sevmediği kurumlar olduğunu söyledi.

"Devlet Unutmaz, Boşuna Uğraşma Erdoğan"

Erdoğan'ın iki kurumun denetimlerine karşı "Açık aramayın" demesini hatırlatan Akşener, "Hayırdır Bay Kriz? Sayıştay'ın raporları zaten yolsuzluk ansiklopedisi gibi. Erdoğan kendini hiç yorma. Zira devlet unutmaz. Bugün unutmaz gibi görünse de unutmaz, bunu böyle bilesin. Haksızlık hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz. Elbet bir gün döner dolaşır ilgililerin yakasına yapışır" diye konuştu.

Yakında iktidara geleceklerini söyleyen Akşener, "Türkiye'yi düze çıkaracağız, sen de oturup muhalefet sıralarından memleket nasıl yönetilirmiş kıskançlıkla izleyeceksin" dedi.

"Hesap Soracağız"

Yargı yoluyla yolsuzlukların hesabını soracaklarını belirten Akşener "İhaleyi alandan da şantiyeyi kurandan da ranttan beslenip semirenden de hesap soracağız. Şimdiden tüm ilgileri uyarıyorum. Herkes ayağını denk alsın. Bunun şakası yok. O sandık elbet milletimizin önüne gelecek. Biz de milletten yetkiyi alınca göz göre göre bu ihanete paydaş olanlardan milletimiz adına hesap soracağız. Yargıyla soracağız, Sayıştay'la soracağız, Danıştay'la soracağız. Ve ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağız. Aziz milletim, bir sandıklık siyasi ömrü kalanların acınası çırpınışlarına, kaçınılmaz sonlarını görenlerin hezeyanlarına, koltuğunu korumak için tüm değerlerini kaybedenlerin hakaretlerine maruz kaldığımız bir haftayı daha geride bıraktık. İktidar mensupları sebep oldukları sebep oldukları krizler derinleştikçe, beceriksizlikleri gün gibi meydana döküldükçe, söyleyecek yalanları, anlatacak masalları, üretecek bahaneleri kalmadıkça artık pis dillerini, öfkelerini açık etmekten çekinmiyorlar" ifadelerini kullandı.

"Köy Okullarını Açacağız, 50 Bin Öğretmen Atayacağız"

Köy okullarının kapatılıp taşımalı eğitime geçilmesini eleştiren Akşener, "İktidara geldiğimizde ilk iş olarak taşımalı eğitime harcanan parayla terk edilen köy okullarını yeniden tamir edeceğiz. Her birini teknolojik yönden iyileştireceğiz. Dahası, yeni açacağımız köy okullarında bir yıl zorunlu ana okulu eğitimi de olacağı için en az 50 bin atanamayan öğretmenimizin atamasını yapacağız. Bu öğretmenlerimiz çalıkuşlarının yolundan ilerleyecek" ifadelerini kullandı.

iyi parti genel başkanı meral akşener bir sandıklık siyasi ömrü kalanlardan yargıyla hesap soracağız grup toplantısı