Akşener: Cesaretin Varsa Vatandaşın İçine Kendin Çık, Bir Gün Esnafı Gez

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında "Zamları ben mi yaptım kardeşim? Yalan atacağınıza, çık gez gör. Elini tutan mı var? Madem bize inanmıyorsun, cesaretin varsa vatandaşın içine kendin çık. Ama öyle egonu iyice şişirdiğin teşkilat toplantılarından, süslü açılışlardan bahsetmiyorum. Çok uzağa da gitmene gerek yok. Mesela bir gün Ankara'da, İstanbul'da esnaf gez. z" diyerek meydan okudu.

Akşener'in grup konuşmasından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Gerek kurumsal anlamda, gerekse fikren farklılaştıkları noktalar olsa da 6 siyasi parti liderinin memleket meseleleri için bir araya gelmeleri önemlidir. Bu toplantı nedeniyle Cumhur İttifakı'nın bileşenleri bir garip rahatsızlık almış gibi görünse de İYİ Parti olarak bu toplantıyı önemli görüyoruz. Çünkü ortak aklın ışığında sorunları ve çözümleri konuşabilmeyi aklın gereği olarak görüyoruz. Buradan başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere toplantıya iştirak eden sayın genel başkanlara huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca girişimimize büyük destek veren aziz milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın.

İktidarın Son Çırpınışlarını İzliyoruz

Aziz milletim, son günlerde hata üstüne hata yapan, beceriksizlikte adeta ekol haline gelen ve vadesini doldurmuş bir iktidarın son çırpınışlarını izliyoruz. Her sıkıştığında yalana sığınan AKP iktidarının artık elinde hiçbir bahanesinin kalmadığını biliyoruz. Artık takke yerlerde geziyor, tüm cesametiyle ortaya çıkan keli görüyoruz.

Erdoğan Damadıyla Aynı Yolun Yolcusu Olduklarını Görmeye Başlamış

Sayın Erdoğan, geçen günlerde her ayın bir önceki aylardan daha iyi olacağını söyledi. Bu söz tanıdık geldi mi? Damat Bakan da bir gece ansızın ortadan kaybolmadan önce tam böyle söylüyordu. Sonunda ne olmuştu? Damat bakan paket olmuştu. Demek ki artık sayın Erdoğan da ufukta beliren seçimin sonuçlarını görmeye başlamış. Demek ki damadıyla aynı yolun yolcusu oldukları artık kendisi de anlamış. Geç gelen bu farkındalıktan ötürü kendisini kutluyorum.

Gelin Hafızamızı Tazeleyelim

Yalancılar için artık yatsı vakti geldi. Gelin, birlikte hafızamızı tazeleyelim. Yıl 2016, dolar 3.51’ken sayın Erdoğan çıkıp, milletimize, yastık altındaki dövizleri bozdurma çağrısı yapmıştı. Yıl 2018, dolar 4.75’ken 'ver yetkiyi gör etkiyi' diyerek dolara, enflasyona ve faize, sözüm ona meydan okumuştu. Yıl 2019, dolar 5.64’ken geçen zamana rağmen, etkisini nedense bir türlü göremediğimiz bu arkadaşımız çıkıp 'Bunlara göre dolar 10 olacak, enflasyon yüzde 30’u aşacak. Ne oldu? Bunların hiçbiri oldu mu?' diye sormuştu.

Dolar 18 Oldu, Enflasyon Yüzde 50'ye Dayandı

Sonra ne oldu? 2021 yılında, dolar 18 oldu. Enflasyon, yüzde 50’ye dayandı. Kendisi, bu sefer de çıkıp zerre utanmadan, 'rekabetçi kur' diyerek, döviz kuru arttıkça, Türkiye’nin de zenginleşeceğini söyledi. Ama ne ilginçtir ki sürecin devamında doların 13’e inmesini de bir başarı olarak milletimize pazarlamakta en ufak bir tutarsızlık görmedi.

Yahu İnsan Biraz Utanır Be!

Ve bugün, 2022 yılındayız. Dolar da 13.62 lira. Sayın Erdoğan ise, hâlâ 2016 yılındaki sözlerini tekrar ediyor. Gerçekler ortadayken hâlâ utanmadan çıkıp yastık altı diyor. Bu sefer de kur korumalı döviz hesaplarıyla, milletimize, dövizi ve altını bozdurma çağrısı yapıyor. Yahu insan biraz utanır be! Hiç değilse, yüzü kızarır. Devletin tüm kaynaklarını tükettiniz. Merkez Bankasının tüm rezervlerini erittiniz. Hâlâ milletimizin kenardaki birikimine, kadınların bileziklerine, takılarına göz dikiyorsunuz. Yazıklar olsun.

Sayın Erdoğan, madem öyle o zaman, sana bir sorum olacak. Madem milletimize, 'Döviz ve altınlarınızı bozdurun' çağrısı yapacaktın, o zaman, sen ve damadın, hazineyi, neden döviz ve altınla borçlandırdınız? Madem kenara döviz koymak, kötü bir şeydi, o zaman, yandaşlarınıza, neden dövizle gelir garantisi verdiniz? Bak, seni şimdiden uyarıyorum: Şayet, milletimizden topladığın altınlarla, yine yandaşlarının cebini doldurmanın peşindeysen hiç kusura bakma, bu defa başaramayacaksın! Bu cefakâr millete aynı kazığı bir defa daha atamayacaksın. Bunu böyle bilesin.

Türkiye Dünyanın En Eğitimli Motokurye Ağına Sahip Oldu

AKP Türkiye'sinde Türkiye dünyanın en eğitimli motokurye ağına sahip oldu. Bu gençlerimiz kar kış demeden kelle koltukta çalışıyorlar. Günde birkaç paket fazladan teslim edebilmek için can güvenlikleri olmadan çalışıyorlar. Pandemiyle birlikte e ticaret şirketleri kârlarını katladı ama bu iyileşme kuryelerin çalışma şartlarına yansımadı. Motokuryeler, kadrosuz bir şekilde çalıştırılıyor. Sağlık sigortaları yok, yasal güvenceleri yok. Modern dünyada hiçbir şirketin 'Ürün depomdan çıktıktan sonrası beni ilgilendirmez' deme lüksü yoktur.

Halk İsyanda, Zammı Yapan Kendisi Değilmiş Gibi Erdoğan da İsyanda 

1 Ocak itibarıyla yüzde 125 zamlı elektrik faturalarıyla karşılaştık. Sadece kışın ortasında yapılan bu zam bile iktidarın gitmesine yeter. Kasımda bin 500 lira elektrik faturası ödeyen berber bir kardeşim bu ay 4 bin lira fatura ödemiş. Esnaf kardeşim 'O zaman ben de tıraşın fiyatını 3 katına mı çıkarayım?' Böyle bir zulüm olabilir mi? Maaşını alamadan zammı eriyen asgari ücretliler isyanda. Emeklilerimiz, mağazalarımız, restoranlarımız, fırınlarımız isyanda. Ama ilginçtir, sanki zamların sorumlusu kendisi değilmiş gibi sayın Erdoğan da ona çalışan milletvekilleri de isyanda.

Zamları Ben mi Yaptım Kardeşim? Cesaretin Varsa Vatandaşın İçine Kendin Çık

İşi gücü bırakmış muhalefeti 'yaygaracı' diye suçlamakla meşgul. Zamları ben mi yaptım kardeşim? Zamlar burada bulunan hazirun mu yaptı? Yalan atacağınıza, yahu çık gez gör. Elini tutan mı var? Madem bize inanmıyorsun, cesaretin varsa vatandaşın içine kendin çık. Ama öyle egonu iyice şişirdiğin teşkilat toplantılarından, süslü açılışlardan bahsetmiyorum. Çok uzağa da gitmene gerek yok. Mesela bir gün Ankara'da, İstanbul'da esnaf gez. Hani Nebati Bakan gözler çok önemli diyor ya, bak bakalım milletimizin gözünde neler var= Neler göreceksin o gözlerin içinde. "

Ayrıntılar geliyor...

iyi parti genel başkanı meral akşener grup toplantısı erdoğana meydan okudu esnaf gez cesaretin varsa