Akşener: Cumhurbaşkanlığına Dair Bir Çalışma Yapmadım

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Ben Cumhurbaşkanlığına dair çalışma yapmadım, yapmayacağım." dedi.

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın konuğu olan Meral Akşener, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener "Ben Cumhurbaşkanlığına dair çalışma yapmadım, yapmayacağım. Seçilecek kişiyi biz aday göstereceğiz. Bu kişi yeni Erdoğan olmayacak. Ondan sonra parlamenter sisteme hızlı geçilecek. Sonra yürütmeden sorumlu bir başka yardımcısı seçilebilir." dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Dış politika 150 yıldır bir hafızanın devredildiği başından itibarenden akılcı yürüdüğü böyle bir dış politika mantığı var akıldan uzak, şahsi bir anlayış ile karşı karşıyayız." dedi.

'Ciddi bir devlet krizi olduğuna inanıyorum' diyen Akşener, iç politikada da, dış politikada hatalar olduğunu söyledi.

Hz. Ömer Söylemi

Meral Akşener, Karar TV'deki konuşmasında partisinin 4. yılı ile ilgili yaptığı konuşmada Hz. Ömer söylemi ile ilgili olarak da şunları aktardı:

"Mesela Hz. Ömer adaletti temsil eder, Hz. Ali mertliği temsil eder dolayısyla Türkiye'de iki şey çok eksik biri mertlik ve cesaret diğeri de adalet ben Hz. Ali'yi de her konuşmamda anarım bugüne ikisine de ihtiyacımız var ömerin adaletin temscilsini hem kendimize hem bizi yönetenlere hatırlatmak amaçlıydı" diye konuştu.

Ülkenin adalete ihtiyacı olduğunu belirten Akşener, Hz. Ömer söylemlerinin İslami bir gönderme olmadığını hem dindarlara hem sekülerlere adalet vurgusu yaptığını söyledi.

Taha Akyol'un partinin 4. yılı konuşmasındaki liderler arasında Adnan Mendres neden yoktu? sorusunu Akşener, "Menderes, Bayar ve İnönü bir devrin insanları o insanlara oy veren kimse kalmaması sebebiyle o gelenekleri temsil eden insanları söyledim. Böyle bir itirazla karşılaşacağımı düşünmemiştim olabilirdi ama Menderes'i koyunca Bayar'ı da, İnönü'yü de koymam gerekiyordu ben oy vereni kalmadığı için yeni dönem versiyonu diye düşündüm" diyerek cevap verdi.

"Makulün Partisiyiz"

Merkez Partisi misiniz? sorusunu ise Akşener, " Makulün partisiyiz' diyerek yanıtladı.

"Başbakan Adayıyım"

Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak "Ben hiç bir zaman asabiyet, aşırı sevinç üzerinden bir cümle kurmam. Ben siyaseti çok ciddiye alıyorum, son derece düşünülmüş, bilerek, net bir şekilde ben cumhurbaşkanı adayı değilim başbakan adayıyım" dedi.

"Tayyip Bey'in Şahsına Düşmanlık Beslemiyorum"

Biz Cumhurbaşkanlığı sisteminin, bu ucube sistemi değiştirmek için yola çıktık' diyen Akşener, 'Ben Tayyip Bey'in şahsına bir düşmanlık beslemiyorum' diye ekledi.

Yeni Bir Tayyip Erdoğan Olmayacak

Akşener, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağının yine altını çizerken "Ben kesinlikle cumhurbaşkanlığına dair bir çalışma yapmadım yapmayacağım" dedi.

Akşener sözlerine "Bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak ama yeni bir Tayyip Erdoğan olmayacak" diyerek devam etti. Akşener, seçilecek yeni Cumhurbaşkanının Yardımcısının fiilen Başbakanlık yapabileceğini de sözlerine ekledi.

akşener iyi parti hz. ömer menderes parti cumhurbaşkanlığı dış politika