Akşener'den AKP'li Bozdağ'a Sert Tepki: Senin Kadar Cıvık FETÖ Övücüsü Görmedim, Iyy

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın seçimlerde kendilerine oy verenlerin FETÖ'ye hizmet edeceğini söylemesine sert çıktı. Akşener, '8 sene Meclis'i yönettim, senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim' dedi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu. Akşener, seçimin önemine vurgu yaparak, “Bu seçimin en önemli özelliklerinden birisi; ya hırsıza buyurun devam edin diyeceksiniz ya da ‘dur’ diyeceksiniz. Ya jeliboncu arkadaşlara buyur diyeceksiniz ya da ‘dur orada’ diyeceksiniz” dedi.

Bozdağ’ın FETÖ söylemine sert yanıt: Senin kadar cıvık kimseyi görmedim

Akşener, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “İYİ Parti’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy verecek kişiler kazanırsa FETÖ kazanacak” söylemini de eleştirdi. Akşener, “Sayın Bekir Bozdağ, biz kazanırsak FETÖ kazanacakmış. 8 sene Meclis’i yönettim, senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim” diye konuştu. Akşener, Bozdağ’ın FETÖ ile mücadelede samimi olmadığını iddia ederek, “Bilmesem kandıracak. FETÖ övgüsü yapıyor” dedi.

Binalı Yıldırım’a da gönderme: Yaşlandı anladık…

Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a da göndermede bulundu. Yıldırım’ın İstiklal Marşı’nı okuyamadığını ve seçimi işgal mücadelesi olarak tanımladığını hatırlatan Akşener, “Binali Yıldırım’a derin saygısı olan bir insandım. İki şeye çok şaşırdım; bir tanesi hadi İstiklal Marşı’nı okuyamadı anladık, yaşlandı olabilir. 14 Mayıs seçiminin bir işgalci güçle, istiklal mücadelesi verenler arasında olduğunu söylüyor. Bu milletin başka partilere oy verenini sen işgalci güç olarak tanımlıyorsan eğer gerçekten yazıktır gerçekten günahtır gerçekten ahmaklıktır, saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun erkek erkeğe evlilik sözüne sert yanıt: Hayırdır inşallah

Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine ilişkin de konuştu. Soylu’nun seçimlerde kendilerine oy verenlerin erkek erkeğe evliliği destekleyeceğini söylemesine sert çıkan Akşener, “Arkadaş, erkek erkeğe evliliğe takmış. Bu ülkede erkek erkeğe evlilik mi var. Bunu isteyen mi var. Hayırdır inşallah” diye konuştu. Akşener, Soylu’nun ayrıca seçimlerde kendilerinin kazanması halinde darbe olacağını iddia ettiğini hatırlatarak, “Hadi oradan be, Türkiye’de yaşayan her bir ferdin güvenliğinden sorumlu olanlar bunları konuşuyorsa eğer bu ülkenin insanları bu ülkeye yönelik çok büyük bir tehdit olan bu konuşmaları yapanlara dur diyecek” dedi.

(ANKA)

meral akşener bekir bozdağ cıvık cıvık FETÖ