Akşener'den Başörtüsü Açıklaması: Kapanmış Yaralar Üzerine Konuşmayı Doğru Bulmuyorum

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllar önce kapanmış olan başörtüsü meselesini yeniden gündeme getirmesini doğru bulmadığını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyonun yüzde 83,45'le tarihi bir rekor kırdığı ve AKP'nin "Sansür Yasası" olarak bilinen dezenformasyon yasasını Meclis'e getirdiği gün başörtüsü meselesini gündeme getirmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise CHP liderinin başörtüsü ile ilgili kanun teklifine "yasa değil anayasa değişikliği teklifi" ile yanıt verdi.

Akşener'den Başörtüsü Tartışmasına İlişkin İlk Yorum

Pek çok partiliyle birlikte Sözcü gazetesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP liderinin gündeme getirdiği konuya ilişkin "Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

"Kemikleri Sayılan Kız ve Erkek Çocukları Görüyorum"

Türkiye'de çok fazla kanayan yara olduğunu belirten Akşener, "Derin yoksulluk içindeki evleri geziyorum. Bir kapağı yamuk buzdolabını açtığımda içinde hiçbir başka gıdanın yer almadığı, mercimek çorbaları görüyorum. Yağ bile yok. 3.5 yaşında kucağınıza aldığınızda kemikleri sayılan kız ya da erkek çocukları görüyorum. Rutubet dolayısıyla astım olmuş çocuklar görüyorum. 15'inden sonra da obez olmuş kız ve erkek çocuklar görüyorum" ifadelerini kullandı.

"Gıdaya Erişim Gibi Kanayan Yaraları Konuşmak Durumundayız"

Kadının başını örtmesi ya da açmasının bir insan hakkı olduğunu belirten Akşener, "Başörtüsüne dair geçmişte yaşananlar yanlıştı. O yanlışlığı da bağıra bağıra ifade edenlerden birisiyim. Ama o konunun artık problem olmaması, gündemimizden çıkması söz konusu. Hatta başörtüsüyle Meclis'e girecek olan kadın milletvekilleriyle ilgili görüşmeyi Sayın Cemil Çiçek'in isteğiyle ben yönettim. Sayın Kılıçdaroğlu genel başkandı. Kendisiyle de konuşarak hiçbir probleme, incitmeye sebep vermeden yönettik ve o iş de bitti… Temel prensip olarak elbette hakkın hukukun yanındayız. Biz gıdaya erişim gibi kanayan yaraları konuşmak durumundayız" diye konuştu.

akşener meral akşener iyi parti başörtüsü kapanmış yaralar üzerine konuşmayı doğru Bulmuyorum gıdaya erişim sözcü