Akşener'den İlginç İddia: Yerel Seçimlerde Arkadaşlarımızı Kimlik Numaralarıyla Fişlediler

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TV100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Akşener,  başbakan adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin konuştu. Akşener, "'Birliği, beraberliği sağlayabilmek için cumhurbaşkanlığı adaylığından memnun olurum' dedim." ifadelerini kullandı.

Gelecek seçimlere ilişkin konuşan Akşener, "Seçimlerde 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak" dedi. 

Türkiye'nin parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini söyleyen Meral Akşener, "Tek adam sistemi, ucube bir sistemdir. Bu ülkede müthiş bir liyakat var. Bu sistem halk tarafından seçildi denendi ama olmadığını gördük. Bir kişinin tüm ülkeyi yönetme ihtimali yok" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşan Akşener, "Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor ancak biz adayımızdan ziyade bu yanlışlıkların düzelmesi için mücadele ediyoruz. Bu ucube sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz. Bu Tayyip Bey'in sorunu değil. Sistemin bozukluğu tek bir ismin özelinde değildir. Sistemde değişikliğe gidilmesi gerekmektedir. Eleştirilerim Tayyip Bey düşmanlığı üstünden bir söylem değil. Sistemdeki temel sıkıntı herşeyin tek bir kişiye sorulması. Kim olursa olsun yetkilerin hepsi tek bir kişide olmamalı. ifadelerini kullandı." dedi.


Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı


Candaş Tolga Işık'IN "Sayın Kılıçdaroğlu seçilebilir mi sizce?" sorusuna yanıt veren Akşener, "Herkesin üzerinde anlaştığı bir aday neden seçilemesin? Herkesin çalışabileceği, üzerinde anlaştığı bir aday seçilebilir." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarını değerlendiren Akşener, "Bu iki arkadaşın popülaritesine saygı duyuyorum. Bu iki arkadaşımızın adaylığı için bizim 'Hayır' gibi bir tavrımız yok. Herkes o masada fikrini söyleyecek, inisiyatif bütün Genel Başkanlarda olacak." ifadelerini kullandı.


HDP Açıklaması


İktidarın Millet İttifakı'nın HDP ile ortak olduğu iddiasına ilişkin konuşan Akşener "Bu sorulara cevap vermeme kararı almıştım ama... Aptalca bir şey var. Bizi terbiye etmek için yani İYİ Parti'yi terbiye etmek için. Bizim üzerimizden bizi terbiye etmek için o pis dil, Kürtlere hakaret halinde, küfür halinde gidiyor. HDP o masada yok, çok net söylüyorum. Bunu HDP de kendisi söylüyor. Ama bu meselelerden ötürü Kürt kardeşlerimi hedef göstermeleri beni üzüyor. Yerel seçimlerde arkadaşlarımızı kimlik numaralarıyla fişlediler." dedi.


akşener meral akşener seçimler 2023 seçimleri cumhurbaşkanlığı adaylığı kılıçdaroğlu imamoğlu yavaş iyi parti hdp