Akşener'den Nureddin Nebati Açıklaması: Yeni Hayatında Şimdiden Başarılar

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için "Yeni hayatında şimdiden başarılar" dedi.
 
Son 20 yılın en yüksek enflasyonuna ulaşıldığını hatırlatan Akşener, "Sisli zihin  sendromundan' müzdarip gibi gözüken, Nebati Bakan; ışıltılı gözleriyle, 'Piyasada işler, elhamdülillah iyi' dese de; Afrika ülkelerinden bile, daha yüksek bir enflasyon oranıyla karşı karşıyayız. 39 Afrika ülkesinde, yıllık enflasyon, yüzde 10’un altında. 53 Afrika ülkesinde ise, sadece Sudan ve Zimbabve’nin enflasyonu, bizden yüksek. Şu tabloya bakar mısınız? İşin kötüsü, gün geçtikçe, her şey daha da kötüye gidiyor.  Marketlerdeki fiyatlar, durdurulamıyor. Pazardaki fiyatlar, durdurulamıyor Maliyetler artmaya, raflar, tezgâhlar, yanmaya devam ediyor. Çiftçilerimiz yalnız kalmaya, üretimimiz yok olmaya, devam ediyor. Milletimizin cebindeki para, her gün erimeye, devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yaşananlara rağmen iktidarın kayıtsızlığının devam ettiğini belirten Akşener, "Sayın Erdoğan’ın keyfi, Nebati Bakan’ın neşesi asla bozulmuyor. Saray sefası, memleket yansa bile, hız kesmiyor. Bakan yardımcılarının üç maaşları, Danışmanların beş maaşları, tıkır tıkır yatıyor. Üstelik, durmak bilmeyen zam furyası da, tam gaz devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz hafta gelen zamları sıralayan Akşener, "İktidar mensuplarının ısrarla yaptıkları,  'Şaşı bak, şaşır' tarzı, Avrupa kıyaslamalarıyla, aklın, mantığın ve matematiğin katledilmesini, yine utançla izledik. AKP iktidarının beceriksizliğine, yine tüm gerçekliğiyle şahit olduk. Doğalgaza, konutlarda yüzde 35,  elektrik üretiminde, yüzde 44,3, sanayide ise yüzde 50 zam yapıldı. Böylece 2020 yılı Aralık ayından bugüne kadar, doğalgaz fiyatları evlerde yüzde 101,  sanayide yüzde 710, doğalgaz santrallerinde ise, yüzde 668, artmış oldu" diye konuştu.

Bir yıl içinde enerji fiyatlarının ülke çapında yüzde 97,2 arttığını belirten Akşener, bu artışın AB ülkelerinde yüzde 28,7 olduğunu belirterek "Hatta Sırbistan’da yüzde 10,2,  Polonya’da, yüzde 15,2, Bulgaristan’da, yüzde 23 oldu. Enerji fiyatı deyince, Avrupa ülkelerini dillerine dolayanlara duyurulur…" dedi.

"Bay kriz ve arkadaşlarının uydurduğu Türkiye Ekonomi Modeli an itibariyle çökmüş, çöp olmuştur. Bay Kriz’in, 'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' fantezisi doğrultusunda anlatılan,
'rekabetçi kur, uçan ihracat, döviz bolluğu ve düşen enflasyon' masalı Türkiye’nin gerçekleri karşısında yenilmiştir" diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce nicesinin başına geldiği gibi arkadaşların bu son sözde ekonomi modeli de
gelen son veriler itibariyle iflas etmiş, ortada enflasyonla mücadeleyi amaçlayan bir program artık kalmamıştır.

Ve aynı iflas eden önceki ekonomi programlarında olduğu gibi bu defa da Nebati Bakan’ın 'affını isteme' vakti gelip çatmıştır. Bu vesileyle siyasi tarihimize bu ucube sistemin öğüttüğü nice bakandan biri olarak ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza yeni hayatında şimdiden başarılar diliyorum."

meral akşener nureddin nebati açıklama iyi parti grup toplantısı yeni hayatında şimdiden başarılar görevden affını talep