Akşener'den SADAT Açıklaması: Tokat ve Konya'daki Kampların Fotoğraflarını Gördüm, Savcıya Söyledim

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SADAT meselesine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

19 Mayıs'ta Samsun'a ziyaret eden Akşener, İYİ Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Halka hitap eden Akşener vatandaşlardan "iktidar yürüyüşünde kendilerine eşlik etmelerini" istedi.



İYİ Parti liderinin aktardığı bir ankete göre Millet İttifakı Samsun'da yüzde 42'ye çıkarken Cumhur İttifakı yüzde 46'ya kadar indi. Yani iki ittifakın oyları eşitlenmeye doğru gidiyor. İsmail Saymaz'a göre İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilendirilerek yuhalandığı günler geride kaldığı gibi bilakis parti, Karadeniz'de kararsızların ilk adresine dönüşüyor.

Akşener, Karadeniz seyahatinde kendisine eşlik eden birçok gazeteciye açıklamalarda bulundu. Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada SADAT meselesine değinen Akşener, "SADAT'la ilgili fotoğraflar gelmişti Konya ve Tokat'ta var olan kamplara dair. Bunu ilan ettim. Suç duyurusunda bulunuldu. İfadeye gittim. Bir deşifreydi yaptığım, devletin kayıtlarına girecek şekilde. Daha sonra Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gidişi var. Kendisine gelen bilgiler var. Kemal Bey'le görüşmediğim için bilmiyorum o bilgi nedir, ne değildir. Ama bana gösterilen, fotoğraflardı. Fotoğrafları paylaştığınız zaman hangi kurumdan çıktığı belli olacağı için..." dedi.



Saymaz'ın araya girerek "Neydi o fotoğraflar?" şeklinde sorması üzerine İYİ Parti lideri, "Kamplardaki çalışmalara dair fotoğraflar" yanıtını verdi.

Olayı savcıya ilettiğini ve konunun bir süre kapandığını belirten Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun endişelerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

"Fotoğraflarını Gördüğüm Kamplar..."

"Benim fotoğraflarını gördüğüm kamplar kapandı. Ama Kemal Bey'in ortaya koyduğu endişe, bizzat kapısına gidişini ciddiye almak lazım geldiğini düşünüyorum. Ciddiye alması gerekenler de Türkiye'nin güvenliğinden sorumlu birimler" diyen Akşener, "Birimlerin başındaki kim? Siyasiler. Türkiye'de tek adam sistemi olduğu için de cumhurbaşkanının etrafa çemkirmek yerine iddiaları ciddiye alması lazım. Ama asıl olan, İstanbul seçimi örnek, oturduğu yerden kalkmamak için, Anadolu'da 'cilleklik' denir, cilleklik yapan bir yapı burası. Maalesef AK Parti'nin iktidarında bunları yaşadık. Millet İttifakı açısından hadiseye bakıldığında, sandık güvenliğini o kadar önemsiyoruz ki, komisyon kurduk. SADAT'ı, KADAT'ı, MADAT'ı... Bunlar olabilir. Esas mesele, bizlerin hassasiyeti, ciddiyeti ve birbirimizle olan uyumudur. Cilleklik olur ama onu ortadan kaldıracak sandık koruma sisteminiz olması gerekir" ifadelerini kullandı.

"Başaracağız" Dedi, İstanbul Örneğini Verdi

Saymaz'ın "Başarabilecek misiniz?" sorusu üzerine Akşener şu yanıtı verdi:

"Başaracağız. Çünkü bakın, İstanbul örneği şu: 13500 fark yapıldı. Keşke milli iradeye el uzatılmasaydı. Islak imzalı tutanaklar olmamış olsaydı 13500 oyu berhava edeceklerdi. Söylemeye çalıştığım o. Ne SADAT'ı, ne MADAT'ı, ne KADAT'ı... Elbette birşeyler yapmaya çalışabilirler ama sandık başındaki irade bunları ortadan kaldırır. İstanbul'dan öyle bir tecrübemiz var ki ıslak imzalar her bir sandığın başından alındığı zaman bunu başaracağız."

iyi parti lideri meral akşener sadat açıklaması tokat ve konya kampların fotoğraflarını gördüm kılıçdaroğlu erdoğan samsun ilkadım belediyesi anket yükseliyor