Akşener'den 'Seçmenin Talebi' Vurgulu Aday Açıklaması: Biz Cumhur İttifakı Değiliz, Tartışacağız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını sahada seçmenlerinden gördükleri taleplere göre belirleyeceklerini belirterek "Biz Cumhur İttifakı gibi değiliz, tartışacağız" dedi.

FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunumuyla ekranlara gelen Çalar Saat programında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karagöz'ün "aday" sorusuna dikkat çekici bir cevap verdi.

Cumhurbaşkanı adayının altılı masada belirleneceğini yineleyen Akşener, "Altılı masadaki liderler kararı arkalarındaki seçmenlerin, yani sahada gördükleri talebin sonucu olacak" dedi ve ekledi:

"Biz Cumhur İttifakı değiliz, biz ortak akılla hareket ediyoruz, tartışacağız."

"Hoş Geldin Marie Antoinette"

2 yıldır sürekli olarak esnaf ziyaretleriyle vatandaşın nabzını tuttuğunu belirten Akşener, 4-5 maaş alan danışmanlara ve Saray bürokratlarına isyan etti.

"Fakir yanıyor, rantiyeci servetini daha da fazla artırıyor. Böyle olmaz" diyen Akşener, AKP'li Mehmet Özhaseki'nin "ucuzluk" açıklamasına "Bunu inanarak söylediğine inanmıyorum. Çünkü inanarak söylüyorsa daha ne diyelim 'Hoş geldin Marie Antoinette!'" diye konuştu.

"AKP'nin Halkla Bağı Koptu"

AKP'lilerin vatandaşla bağlarının koptuğunu belirten Akşener "Bu ucube sistemle Türkiye'yi yöneten zihniyetin temsilcilerinin sözleri bunlar. Saray hayatı böyledir. İnsanı alır götürür, unutursunuz halkı. Bir yere ziyarete giderken bir filo uçakla gidersiniz, sadece bir uçağınız orada kullanacağınız araçlarınızı götürür. Aşağıdaki fakirleri de unutursunuz. Ben bu ülkede fakirlerin evine şahsen giren tek kişiyim. Ben bunları yaparken herhangi bir görüntü falan aldırmıyorum. Görseniz ciğeriniz sızlar. Giriyorsunuz evlere ayaklarınız ıslanıyor. 3 buçuk yaşında çocuklar var astım olmayan yok, rutubetten. Bu evlerin erkekleri de illaki bir işte çalışıyor!" ifadelerini kullandı.​

"Evet, Tayyip Bey'i İndirmek İstiyoruz"

İktidar cenahının "Erdoğan'ı indirmek istiyorlar" şeklindeki tuhaf eleştirisine cevap veren Akşener, "Evet, indirmek istiyoruz" diye güldü ve devam etti:

"Siyasi partiler bunun için kurulur, Tayyip Bey'i sandıkta indirip iktidar olmak istiyoruz."

"Tek Aday"

Adayın kimliğine ve seçim stratejisine ilişkin konuşan Akşener, "Tek adayla gidilmeli. Sandıkta kazanabilecek olan tek bir adayla seçime girilmeli, bu aday parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak, devlet tecrübesi olacak... Millet İttifakı'nın adayı böyle olmalı" ifadelerini kullandı.

"Öldürseler Kürtleri İncitmeyeceğim"

AKP'nin İYİ Parti'yi HDP üzerinden "terbiye etmeye çalıştığını" belirten Akşener, "Öldürseler Kürtleri incitmeyeceğim" dedi ve şöyle devam etti:

"Muhalefetin içindeki HDP ile bizin yan yana gelmemiz gerektiğini söyleyen, parmak sallayan, HDP ile olmuyorsak 'kalkın gidin' diyen  bir yapı var. Bizleri sürekli aşağılayan, çok çirkin tavırlar koyan, çok üst perdeden, kötü bir dille davranan bir kesim var, muhalefeti de tanzim ettiğini düşünen 'kanaat önderleri' diyelim adına. Bunlar da HDP'nin bütün Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia ediyorlar.

Biz diğer partilerin ilişkilerine saygı duyuyoruz. Bize de bu saygının gösterilmesini bekliyoruz. Hakaret edemezsiniz, iftira atamazsınız, linç edemezsiniz. Geçen eylül ayında da aynı çerçevede bir linç yemiştik, şimdi de bir linç festivali başladı.

CHP kurumsal bir açıklama yaptı biz de kabul ettik. Ama tarif etmek, tanzim etmek isteyen, kendini solcu kabul eden, kendisini CHP'nin asli unsuru kabul eden bir grup var, 'kanaat önderi'. Biz HDP ile ilgili tutumumuzdan dolayı biz sanki tüm Kürtleri konuşuyoruz. Hemen karşımıza 6 milyon seçmen lafı çıkıyor. Hepsine saygımız var, seçmen canının istediğine oy verir kardeşim. Biz talep eden olduğumuza göre bize saygı duymak ve o oylardan kendimize almaya çalışmak düşer.

Ben AKP ve MHP Tarafından Davet Edildim, Reddedildim, Bu Hiç Konuşulmuyor

Beni Tayyip Bey de, Devlet Bey de davet ettiler. 'Yerli ve milli' olduk. Ne cevap verdim? Hayır dedim. Bu durumda ben AKP ve MHP'li seçmeni tahkir mi etmiş oluyorum? AKP ile birlikte olmayacağım, mümkün değil diyerek AKP'nin yolsuzluklarını, israfını, kayırmacılığını, liyakatsizliğini eleştirerek, bir tutum alarak ben AKP'li seçmene hakaret mi etmiş oluyorum? Beni davet ettiler, hayır dedikten sonra benim evim basıldı. Hiç bunlar konuşulmuyor. İstanbul İl Başkanımız saldırıya uğradı. Basın danışmanım Murat İde saldırıya uğradı. Esenyurt'ta iki arkadaşımız 25 kişinin saldırısına uğradı. Her ikisi de sosyal demokrat ailelerden geliyor. Bunla ilgili şikayet ediyor muyuz? Kimseye iftira, hakaret, laf etmiyoruz. Biz tutumumuzu ilan ediyoruz. Bunu beğenmeme hakları var ama herkes saygı duyacak.

Daha dün Ardahan İl Başkanımız saldırıya uğradı. Kimse konuşmuyor. Birisi bıçaklıydı. Ben adaylığımdan vazgeçmişim. Niçin? Seçimi kazanalım diye. Altılı masa fevkalade işbirliği içinde yol yürüyor. Seçim işbirliği, parlamenter sistem mutabakatını imzaladı. İYİ Parti bunlarla ilgili hiçbir sorun çıkarmadı. Altılı masayı, bir taraftan da Cumhur İttifakı'ndaki sistem gibi kabul edip onun gibi davranmasını belirlemek büyük bir hadsizlik. Biz bir ortak akıl platformuyuz. Biz farklılıklara saygı gösterip müşterekleri öne çıkaran bir yapıyız. Suç ortağı değiliz biz, koltuk meraklısı değiliz, Türkiye'yi koltuklarımız uğruna feda etmiş de değiliz."

Akşener, Tunç Soyer'in Sözlerini Değerlendirdi: Hiç Gerek Yok

Tunç Soyer'in 9 Eylül'de söylediği sözlere ilişkin bir soruya yanıt veren Akşener, "Ben inkılap tarihi hocasıyım. 15 yıl üniversitede inkılap tarihi hocalığı yaptım ve bölüm başkanlığından politikaya girdim. Bu tür hüküm cümleleri genellikle toplumu rahatsız eder. Yani gerek yoktu. 'İhanet içinde olabilirler' diye geçer Atatürk'ün sözü. Bu şekilde, bu kalıp halinde söylense problem yok. 'İhanet ettiler' hüküm cümlesi kurduğunuzda zaten toplum yeteri kadar bölündü, parçalandı, kutuplaştırıldı..." diye konuştu.

iyi parti genel başkanı meral akşener aday açıklaması biz cumhur ittifakı değiliz tartışacağız seçmenlerin talebi