Akşener'den Sert Tepki: Masadan Kalksam, Birileri Kurban Keser

TAKİP ET

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Altılı Masa'dan kalkacak mısınız?" sorusuna, "Masadan Kalksam, Birileri Kurban Keser" diyerek net bir cevap verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında çıkan saldırıya uğrayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün yaralandığının anımsatılması üzerine Akşener, Örs’ün partideki “en naif”  isimlerinden olduğunu belirtti.

Hüseyin Örs’ün kavgayı ayırmak için araya girdiği anda kafasına yumruk yediğini kaydeden Akşener AKP'li saldırgan Işık'la ilgili, “Burada çok ayıp bir durum var. Yumruğu atan özür dilemeyeceğini söylüyor. Gelirsin konuşursun, böyle düşünmediğini anlatırsın. Onu yapmıyor. Burada, iktidarın gerilimden medet umma halini görüyorum.”  cümlelerini kurdu.

“Aynı Anda Üç Kişiyi Bir Sandığın Başına Koyacağız”

Gazetecilerin seçim güvenliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Akşener, 6 siyasi partinin de hassaslıkla çalışacağını belirtti. Akşener, şöyle devam etti:

"Kemal Bey’e de saldırmışlardı. Adamı tepelere çıkardılar. Evi türbeye dönmüştü. Sonra anlaşıldı ki, saldırgan bir inek hırsızı. Meclisteki durum da aynı. Niye oluyor bu gerilim? Birincisi, iktidar kaybetmekten korkuyor."

"Gerilimden, küfürden medet umuyor. Seçim güvenliği açısından bu durum sorun yaratmaz. Çünkü seçim güvenliği için altılı masa birlikte çalışıyor. Birbirinden habersiz kişiler yerine aynı anda belki de üç kişiyi bir sandığın başına koyacağız."

"O üç kişiden biri avukat. Altı parti sürekli çalışıyor. Her parti tecrübesini paylaşıyor. Tavrımız da tekleşiyor. Bu birliktelik sandıklara da birlikte sahip çıkacak, oyları da birlikte koruyacak."

İBB Seçimi

31 Mart 2019 tarihinde İstanbul'da yapılan yerel seçim sonuçlarında ortaya çıkan AKP ile CHP arasında 13 bin 500 oy farkını bulunduğunu söyleyen Akşener, seçimin tekrarlanması sonucu farkın 805 bine çıktığını hatırlattı.

Ekrem İmamoğlu'nun 2019’da İBB Başkanlığına aday gösterildiğinde CHP bünyesinde daha popüler adayların adının geçtiğini belirten Akşener, “Ben de tanımıyordum. Genç arkadaşımızın birçok ön kabulü, yargıyı yıkacağına inandım, çalışmasıyla.” diye konuştu. Akşener, şunları kaydetti:

"Sonuç itibarıyla bu seçimi riske atabilecek hiçbir davranış olamaz. İstanbul’un iptal edilmesinden sonra ortaya çıkan o 805 bin farkın herkes için çok önemli bir öğrenim alanı olduğuna inanıyorum."

"AKP, Sayın Erdoğan dahil. Geri dönüp baktığımda Sayın Erdoğan’ın ne düşündüğünü çok merak ediyorum. 13 bin 500 oy farkla belediye başkanının görevini yapması başka bir şey, 805 bin fark atmış bir belediye başkanının iş görmesi, görevini yapması başka bir şey."

"Şimdi aşırı gürültü çıkarmak doğru değil, ürkütüyor seçmeni. Biraz daha kapıya gidecek, korkutmayacak. Çünkü o gürültünün getirdiği psikoloji uçuruyor. Bu sefer o uçan psikoloji karşı tarafı ‘Ne oluyoruz’a getiriyor. AK Parti’nin seçmenini konsolide edebiliyor."

"Güzel Bir Kampanya Yürütüldü"

İBB Başkanlığı için 2019’da başarılı bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen İYİ Parti Lideri, “Çalışılırsa alınır’ diyordum İstanbul için. İstanbul çok dikkatli, ince işçilik yapılarak çalışıldı. ‘Ben öne geçeyim, bana yazsın’ hikayesi olmadı.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerden gelen “Önümüzdeki seçimler için de bu uygulanabilir mi?” sorusunu yanıtlayan Akşener, “Uyarlanmaz olur mu, uyarlanır. Bu başarı öyküsü Türkiye’yi getirir, çalışınca olur. ” diye konuştu. 

"Kurban Keser Bazıları, Ben Masadan Kalksam"

“Akşener masayı dağıtır” tarzındaki söylemlerin konuşulduğunun anımsatılması üzerine Akşener, "Çok ilginç bu. Hiç benim yumuşak, bir ‘Acaba mı’ mesajı verdiğim söz konusu değil. O zaman burada ‘Her an gidebilir’ anlayışını oluşturmaya çalışanlara bakarsanız çok ilginç. Onlar muhalefet yanında görünen pek çok insan. ‘Acaba şu kadının sinirini bozup, bir an evvel kaldırsak mı?" ifadelerini kullandı. Akşener şöyle devam etti:

"Aynı zamanda da Tayyip Erdoğan’ın bu arada seçmenini konsolide edebilmesi için farkında veya farkında olmadan yaratılan bir istifham mı? Döndürüp, döndürüp ben davet ediliyorum, partim davet ediliyor."

"Her seferinde ben de ‘Hayır’ diyorum. Yani benim kadar bu konuda davet alıp, net ‘Hayır’ diyen de yok. Ben her şeyin farkındayım, Gülhane Parkı’ndayım."

"İlginç bir durum var orada, ben bir şeyi fark ettim. Çok ön yargılar varmış bizimle ilgili. Kurban keserler yani bazıları ben kalksam, o masadan."

“Tek Adayla Gitmeliyiz”

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçebilmek için önce seçimin kazanılması gerektiğini söyledi.

Akşener, “31 Mart’ta parti olarak fedakarlık yaptık ama masa kurulduktan sonra ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ diyerek, bir haktan feragat ettim. Bir tek adayla gitmeliyiz. Ben adaylık düşünsem bunu diyemem. Diyorum ki ‘Tek adayla gitmeliyiz ve bu kişiyi kazandırmalıyız, bu kişi kazanmalı.’ Adını ne koyarsanız, ima falan yok.” diye konuştu.

iyi parti meral akşener altılı masa hüseyin örs erken seçim ortak aday ekrem imamoğlu