Akşener'den Yurt Dışındaki Seçmenlere Tarihi Çağrı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt dışında yaşayan vatandaşlara hitaben yaptığı videolu konuşmada, 'Cumhuriyetimizin ikinci asrında bir büyük millet olarak tarih yazacağız!' ifadelerini kullandı. Akşener, yurt dışındaki seçmenleri ülkemizde ve yurt dışında yaşanan sorunlara karşı dik durmaya davet etti.

Akşener Twitter hesabından paylaştığı videoda, yurt dışında yaşayan vatandaşları “anavatanımızın gönül ve kültür elçileri” olarak nitelendirdi. Akşener, “Nerede al bayrağımıza hasret bir gönül varsa orada doğan güneşi selamlamak için çıktığımız bu kutlu yolda, amacımız, kalplerimiz, inancımız bir. Göz göze olamasak da gönüllerimiz bir. Cennet vatanımız, al bayrağımız bir” diye konuştu. Akşener, “Ne ülkemizde ne de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın başını öne eğmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” mesajını verdi.

“Kutlu bir mirasın temsilcileriyiz”

Akşener, konuşmasında Türk kültürü ve medeniyetinin dinamik ve yüksek bir kültür olduğunu vurguladı. Akşener, “Kadim tarihimizden süzülüp gelen kutlu bir mirastır. Varlığını her koşulda sürdürebilen, farklılaşan koşullara uyum sağlama becerisi gösteren bir büyük medeniyet yolculuğudur. Ve bu yolculuk bizlere kimliğimizi kaybetmeden yabancı kültürle temas kurma özelliğini kazandırmıştır” dedi. Akşener, yurt dışındaki vatandaşları bu kutlu mirasın temsilcileri olarak gördüğünü belirtti.

Akşener'in konuşması şu şekilde:

"Nitekim, bugün de sizler bu özelliğimizi yaşıyor ve yaşatıyorsunuz. Başta Avrupa olmak üzere yurt dışına yerleşen vatandaşlarımız olarak yaşadığınız ülkenin koşullarına uyum sağlayarak öz kimliğinizi kaybetmeden o ülkelerin sosyal ve ekonomik hayatlarında söz sahibisiniz.

Birçoğunuz gerek işgücü anlaşması çerçevesinde gerekse Türkiye’nin dış ticaret açılımlarıyla yatırımlar yapıyor, fabrikalar işletiyor, okullarda okuyor, akademisyen, doktor, mühendis olarak birçok alanda büyük başarılara imza atıyorsunuz.

Yaşadığınız ülkelere tam uyum sağlamış  olmanıza rağmen dilinize, dininize ve kültürünüze sahip çıkan bir duruşla geniş bir kurumsal altyapı oluşturuyor toplumlar arasında bir köprü vazifesi üstleniyorsunuz.

Ancak tüm bunların yanında bulunduğunuz toplumların artık vazgeçilmez bir parçası olmanıza rağmen zaman zaman beliren ırkçılık ve ayrımcılık gibi önemli sorunlarla da maalesef karşı karşıya kalıyorsunuz öncelikle şunu bilmenizi isterim asla yalnız değilsiniz. Binlerce kilometre uzakta olmanıza rağmen Vatanımıza duyduğunuz bağlılığı biliyoruz, milletimize duyduğunuz sevgiyi hissediyoruz, derinden hissettiğiniz memleket özlemini görüyoruz ve bu yüzden de sizleri sorunlarınızla baş başa bırakamayız. 

21 yıllık iktidarı boyunca maalesef gördük ki AK Parti iktidarının yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için Dişe dokunur hiçbir politikası yoktur. Çünkü onların nazarında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sadece ve sadece kendi siyasi hedefleri için kullanışlı oldukları sürece bir değerleri vardır yani iktidar için yurtdışında yaşayan insanlarımız koltuklarını korumak uğruna umursamaz ve istismar ettikleri bir siyasi araçtan başka bir şey değildir. İşte tam da bu nedenle İyi Parti olarak biz yurt dışındaki vatandaşlarımızın meselelerini Türkiye'deki meseleler ile aynı ölçüde ciddiye alıyoruz Ve bu ciddiyetimizin bir göstergesi olarak da "Yurt Dışı Türkler Seçim Beyannamemizi" hazırladık. hazırladığımız bu beyannamede ülkemizdeki siyasal temsilinizi güçlendirmek 

Bulunduğunuz ülkelerdeki hak ve hizmetlerinizin iyileştirilmesi maruz kaldığınız yabancı düşmanlığı ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadele, dil, din, kültür bağlarınızın korunması ve geliştirilmesi Türkiye'deki idari ve konsolosluklardaki işlemlerinizde kolaylıklar, SSK çalışmalarının iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi gibi başlıklara yer verdik. Sizler şanlı kültürümüzün mirasçılarısınız. Hiç şüpheniz olmasın ki bizim için Türkiye'de yaşayan 85 milyon vatandaşımızdan hiçbir farkınız yok bu yüzden İyi Parti iktidarında üzerimize düşen ne varsa yerine getirecek, tüm bu sorunları el ele omuz omuza vererek çözeceğiz. Ne ülkemizde ne de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın başını öne eğmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve Cumhuriyetimizin ikinci asırında nerede yaşadığı fark etmeksizin bir büyük millet olarak tarih yazacağı. Atatürk'ümüzün de söylediği gibi 'Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur!' İşte parola budur!"

meral akşener yurt dışı seçmen çağrı tarih yazacağız seçim 14 mayıs