Akşener: 'Dota 10 Kişinin Oynadığı ve Korelilerin Kazandığı Oyundur' Klişesini Gömeceğiz

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Akşener, e-spor ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yeni teknolojik gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

E-spor ile ilgili de konuşan Akşener, popüler çevrimiçi çok oyunculu strateji oyunu olan Dota hakkında "Dota 10 kişinin oynadığı ve Korelilerin kazandığı bir oyundur' klişesini yıkacağız" dedi.

Akşener, konuyla ilgili "Bu alandaki gelişmişlik, doğal olarak, 100 milyar dolarlık bilgisayar oyun pazarından, alacağınız payı da belirliyor ama, e-sporda başarılı olmak için bazı şartlar var. Profesyonel anlamda e-sporcu yetiştirebilmemiz için, düzgün bir altyapıya ve mevzuata ihtiyacımız var. Ama maalesef, özellikle gençlerimizin ciddi talepleri olmasına rağmen, STK, dernek ve kulüplerin özverili çabaları haricinde, bu konuyla ilgili, devlet politikası olarak yürütülen, ciddi bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.

e-spor meral akşener dota dota 2 grup toplantısı iyi parti açıklama korelilerin oynadığı 10 kişinin oynadığı korelilerin kazandığı klişe yıkacağız gömeceğiz çevrimiçi video oyunu