Akşener'e Hakaret Eden İz Gazete, Özür Yerine Aytun Çıray'a da Hakaret Etti

TAKİP ET

İz Gazete, Akşener'in masaya rest çekmesiyle alakalı olarak Akşener'e hakaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Mart günü yapılan Altılı Masa toplantısında gerçekleşen aday görüşmelerinde masaya  gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adına itiraz etmişti. 

3 Mart günü sert bir açıklama yapan Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yapmıştı. Ancak İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun iradesine bağlı olduklarını beyan etmişti.

Daha sonra süren görüşmelerde kriz, Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı taahhüdünün verilmesiyle aşılmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak ilan edilmişti. 

Öte yandan Akşener'in masaya rest çekmesi üzerine CHP'ye yakın medya Akşener'e yönelik bir linç kampanyası başlatmıştı.

İzmir'de yayın yapan yerel bir basın organı olan İz Gazete, Akşener'in bu restini “Siyasi entrikalar tarihe gömülecek! Akşener’i iyi bilirdik” ifadesiyle haberleştirmiş; Akşener'in soyadındaki "ak" kısmını AKP amblemini çağrıştıracak renklerle yazarak çirkin bir imada bulunmuştu.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise İz Gazete'nin bu tutumunu eleştirerek özür dilemelerini talep etmişti.

İz Gazete ise bugün yaptığı açıklamada özür dilememekle beraber Aytun Çıray'a da hakaret etti.

Twitter'dan paylaşım yapan Çıray, "Sn @meral_aksener'e aşağıdaki gibi iftira edip manşet atanlardan özür bekliyorum." yazmıştım. Dilemişler!! Seviye bu. Halbuki 2 hafta önce benimle söyleşi yapmışlardı. Al bunları vur akite!" ifadelerini kullandı.

 

akşener iyi parti aytun çıray iz gazete altılı masa