Akşener 'Erbakan' Anmasına HDP'lilerin Gelmesi Nedeniyle Katılmadı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Necmettin Erbakan'ı anmak için yapılan etkinliğe HDP'li isimlerin varlığı nedeniyle katılmadığı iddia edildi.

İsmail Saymaz, Halk TV'deki köşesinde yayımladığı yazıda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Saadet Partisi tarafından Necmettin Erbakan'ı anmak için düzenlenen programa HDP'li isimlerin bulunması nedeniyle katılmadığını yazdı.

DEVA lideri Babacan'ın cenaze nedeniyle Hatay'da olduğunu ve programa bu nedenle katılmadığını belirten Saymaz, Akşener'in yerine programa İYİ Partili Ümit Dikbayır'ın katıldığını belirterek buna neden olarak şu ifadeleri kullandı:

"Katılması beklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener birkaç saat önce arayarak, katılmayacağını bildirdi. Bir gerekçe söylemedi. İddiaya göre HDP'nin TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un da davetli olduğunu ve konuşma yapacağını öğrenen Akşener, yan yana fotoğraf vermemek ve aynı kürsüyü paylaşmamak için katılımını iptal etti. Akşener'i İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır temsil etti. Dikbayır da söz almamak şartıyla katıldı."

CHP'li bir yöneticinin "Erdoğmuş'un yönettiği TBMM'de oturumlara katılmıyorlar mı?" diye sorduğunu belirten Saymaz, İYİ Partililere Akşener'in neden katılmadığını sorduğunda "Ukrayna - Suriye krizine ilişkin ani bir görüşme çıktı" yanıtını aldığını söyledi.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

meral akşener iyi parti hdp millet ittifakı katılmadı erbakan anması