Akşener: Gözaltına Alınan Milliyetçi Gazetecilerin Yanındayız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, konuşmasında sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için gözaltına alınan Türk milliyetçisi gazetecilerden bahsetti. 

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir editörü Suha Çardaklı'nın gözaltına alınmasının ardından geçtiğimiz günlerde de Ajans Muhbir'in diğer editörü Serkan Kafkas'ın da gözaltına alınmasından bahseden Akşener, hukuksuz tutuklamaları kınadı.

Gözaltındaki Serkan Kafkas'ın Avukatı Aykutalp Arıcı'dan Türk Milliyetçisi Avukatlara Çağrı

Akşener, şu ifadeleri kullandı: 

"Yeni bir arkadaşımız da gözaltına alındı. Neymiş "sığınmacılarlar ilgili haber yaptıkları için". Yalan mı kardeşim, yalan mı? Habercilik görevini yaparken gözaltına alınan bu milliyetçi arkadaşlarımızın her zaman arkasındayız. Bu hukuksuz gözaltıları kınıyorum.

Bu arkadaşlarımız sahipsiz değildir. İYİ Parti'nin bütün hukukçuları ve İYİ Parti'nin bütün milletvekilleri bu arkadaşlarımızın yanındadır, onları takip etmektedir.

Bu tip konularda genellikle sosyal medyadan klavye kahramanı kardeşlerimizin de tutuklanan arkadaşlarımızın yanlarına gitmelerinde, avukat olanların bizatihi gidip ziyaret etmesinde, orada kalabalık yapmasında büyük fayda var.

Dolayısıyla bu konuda hassas olan arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Yaz, at tiviti bitsin, böyle bir dünya yok. Biz üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. Varsın İmralı'ya gitmek isteyenler koşa koşa gitsin. Bunlar İmralı'ya gider, Batuhan Çolak tutuklanır."

Türk Milliyetçisi Gazeteci Serkan Kafkas da Gözaltına Alındı

Aykutalp Arıcı Çağrıda Bulunmuştu

Türk milliyetçisi gazeteci Serkan Kafkas'ın avukatı Milliyetçi Kongre Derneği Genel Sekreteri Aykutalp Arıcı, X hesabından dün akşam bir çağrıda bulundu. Milliyetçi avukatlara seslenen Arıcı, gözaltında bulunan Serkan Kafkas'ın savunmasına katkı yapmak isteyen avukatların kendisine ulaşmasını istedi.

Arıcı'nın paylaşımı şu şekilde:

 

 

iyi parti meral akşener batuhan çolak süha çardaklı gözaltı