Akşener: İktidar Seçime Gitmek Zorunda Kalacak

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim hakkında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı makamında ziyaret etti. Akşener, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada bir gazetecinin erken seçimle ilgili sorusu üzerine şu şekilde konuştu:

"Zorlamayın bu milleti. Adına 'iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem' diyorsunuz. Başka bir isim de konabilir, önemli değil ama bu sistemin arızalarını düzeltelim ve tam bir kuvvetler ayrılığı şeklinde, vesayet sistemlerinin de ortadan kalktığı bir parlamenter sistem, arızaları giderilmiş bir sistem inşa edelim, hep birlikte inşa edelim diyoruz.

Anlaşılıyor ki bu noktaya adım atma imkanları yok. Sayın Arınç, Sayın Cemil Çiçek, onların yaptığı konuşmaların üzerine üç gün sonra Sayın Erdoğan'ın rencide olması enteresan bir durum. Böyle bir durumda iktidar partisi, bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistem de Türkiye'yi taşıyamıyor. Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak."

meral akşener iyi parti iktidar seçime gitmek zorunda kalacak meral akşener açıklama BeşikdüzüBelediye Başkanı Ramis Uzun ve Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ziyaret sırasında konuştu gazetecinin sorusuna erken se