Akşener: İktidara Gelince Enerji İhtiyacımızı Türk Cumhuriyetlerinden Karşılayacağız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin Türk tarihinin en başarısız yönetim modeliyle ve tarihin en basiretsiz ekonomi ekibi tarafından yönetildiğini belirterek başkanlık sistemini eleştirdi.

Türkiye'nin Rusya'ya enerji bağımlılığını hatırlatan Akşener, "İktidara geldiğimizde mutlaka kendi doğal gaz rezervlerimizi oluşturacak Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden daha ucuz tedariği gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

6 parti olarak açıkladıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisine katkıda bulunanlara teşekkür eden Akşener, "Devletimizi liyakatsizliğe ve beceriksizliğe mahkum eden partili cumhurbaşkanlığı sistemi ucubesinden kurtulmak için çok önemli bir adım attık. Mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için, yarının Türkiye'si için çok önemli bir adım attık" diye konuştu.

Türkiye'deki yüksek enflasyona değinen Akşener, "TÜİK’in açıkladığı hâliyle bile yıllık gıda enflasyonumuz, yüzde 55 olmuş. Bırakın OECD’yi, Arjantin’e bile, 5 puan fark atmışız. 'Zampiyonlar Ligi’ne' çevirdikleri memleketimizde, sadece bir yılda; Patlıcanın fiyatı yüzde 166,  Patatesin fiyatı yüzde 123, salatalığın fiyatı yüzde 111 artmış. Çok değil, bundan daha bir yıl önce; Markete gittiğimizde, 100 lira ödediğimiz ürünlere bugün 156 lira ödüyoruz. AKP'nin parlak bir milletvekili 'Avrupa'da enflasyon yüzde 7 olmuş, yani 7 kat artmış diyerek kendince beceriksizliklerini gizlemeye çalışsa da tarıma bir milli güvenlik meselesi olarak yaklaşan Fransa'da yıllık tüketici enflasyonu yüzde 2,85, gıda enflasyonu ise yüzde 1,69. Bakın aylık değil, yıllık enflasyondan söz ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ukrayna'nın Cesur Evlatlarını Saygıyla Selamlıyorum"

Emperyalizme karşı kazanılmış ilk zaferin mümessili olan Türk milletinin yüreğinin bugün bir başka millet için çarptığını belirten Akşener, "Ukrayna'nın vermiş olduğu mücadeleyi belki de en iyi biz anlıyoruz. Bu vesileyle Ukrayna'nın cesur evlatlarını saygıyla selamlıyorum" dedi. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini "tarihin kırılma noktalarından biri" olarak niteleyen Akşener, "Ukrayna'nın şehirleri, sivillerin yaşam alanları hedef alındı. Bunun bir işgal girişimi olduğunu söylemek zorundayız. Çünkü Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna halkının iradesini tanımıyor. Siyasi egemenliğine saygı duymuyor. Askeri yollarla düpedüz vali atamaya çalışıyor. Bunlarla da yetinmiyor. Adeta paranoya nöbeti geçiren bir Rus kahramanı gibi ülkesini güvende kılmak için istediği ülkeyi işgal etme hakkını da kendinde görüyor. Bu durum her bakımdan bir dönüm noktasıdır" diye konuştu.

"Dünyamızın Rus Yayılmacılığı Sorunu Var"

"Artık dünyamızın bir Rusya yayılmacılığı sorunu var" diyen Akşener, "Rusya, uluslararası hukuku ve BM prensiplerini tanımadığını açık şekilde dile getirdi. Karşımızda herhangi bir ülke tarafından saldırıya uğramadığı halde istediği ülkeyi işgal etme hakkını kendinde gören zihniyet tüm gerçekliğiyle duruyor. Putin haddini aşmıştır. Vakit boş laf vakti değil, yaptırım vaktidir. Vakit çekimser kalma vakti değil, zalimin karşısında dik durma vaktidir. Rusya'nın bu durumu ortadayken Türkiye'nin güvende olduğunu kim iddia edebilir? Putin'in kafasındaki Rusya'nın eksik parçalarının Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını kim rahatlıkla söyleyebilir?" diye sordu.

Akşener Kürsüden Kükredi: Sizin Ayyaş Dediğiniz Buydu!

"Anadolu'nun her evinde 2 erkeğin şehit olduğu bir dönemden bahsediyorum. Dünyanın her yerinde savaşıp kalbi yorulan bir milletten bahsediyorum.

Havza'dan Amasya'ya giderken otomobilin tekerleği patladığında onun tamiri için beklerken çift süren bir çiftçinin yanına gider Gazi Mustafa Kemal der ki 'İzmir işgal edildi efendi, sen çiftini sürüyorsun. Haberin mi yoktur?' Der ki 'Bey, haberim var. Oğlum Çanakkale'de, abim Yemen de, kardeşim Sarıkamış'ta şehit oldu. Ben de gaziyim. Bu kadar erkeğin evlad-ı ayali bana bakıyor. Bu topal ayakla bu kırık kola bakıyor, bu gariban öküze bakıyor. Onun için bu tarlayı sürmek zorundayım. Hele İzmir'deki işgalci gelsin tarlama o zaman bakarım.' 

Bunu diyen o çiftçiden yıllar sonra Afet İnan, Gazi'ye sorar, 'Ne olmuştur?' Der ki 'Sakarya'da şehit düştü'. Tamam mı? İşte bu devlet, bu akılla, bu vicdanla, bu yürekle kuruldu. Ayyaş dediğiiniz buydu! Utanmadan anasına 'Genelevde çalışıyor' dediniz. Ayıp ayıp!

O iftiranın atıldığı Zübeyde Hanım, her savaşta oğlunu takip ederken bütün tanıdıklarıyla Fetih Suresi, Ya Fettah ve Ya Hafiz okurdu biliyor musunuz?"
 

iyi parti meral akşener türk cumhuriyetleri enerji rusya