Akşener'in Formülü Kılıçdaroğlu'na 6,5 Puanlık Oy Kazandırdı

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in formülü sayesinde 6,5 puan oy kazanarak iddiasını büyüttü.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan kriz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masaya dönmesiyle son buldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını açıkladı. Bu kararla Kılıçdaroğlu’nun seçim şansının arttığı ve Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’na karşı güçlendiği yorumları yapıldı.

Ancak bu süreçte İYİ Parti’nin oy kaybettiği de ortaya çıktı. Araştırma şirketlerinin yaptığı son anketler, İYİ Parti’nin oylarında yüzde 2.5 ila 3 arasında bir düşüş olduğunu gösteriyor. Bu durumu kabul eden İYİ Partililer, “Oylarımızda yüzde 2.6 düşüş oldu. 1.5 puanı topladık. Gerisini de seçim sahasında kısa sürede toplayacağız” dediler.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun oylarında ise ciddi bir artış yaşandığı görülüyor. Anketlere göre Kılıçdaroğlu, Akşener’in desteğiyle bir anda 6.5 puan kazandı ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde en güçlü aday haline geldi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın diğer partileri olan Saadet Partisi (SP), Demokrat Parti (DP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Gelecek Partisi (GP) ile de görüşmeler yaparak ittifakın genişlemesini sağladı.

meral akşener kazanacak aday kemal kılıçdaroğlu iyi parti