Akşener İstanbul Sözleşmesi'nin Feshi Kararının İptali İçin Danıştay'a Başvuracak

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Sözleşmesi'nin feshi yönündeki kararının iptali için İYİ Parti'den yeni bir adım geldi ve Akşener, kararın iptali için Danıştay'ın yolunu tuttu.

'Gece yarısı darbesi' olarak nitelendirilen Türkiye'nin Resmi Gazete'nin açıklanmasıyla öğrendiği skandal kararlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi'nin feshi yönündeki Cumhurbaşkanı Kararı, siyasetin gündeminde yer tutmaya devam ediyor.

TBMM'de oy birliğiyle kabul edilen uluslararası sözleşmeden çekilme kararını kendi tabanına açıklamakta dahi güçlük çeken Partili Cumhurbaşkanı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin desteğini arkasına alarak bir nebze rahatlamışken İYİ Parti'den yeni bir adım geldi.

Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Meral Akşener'in kararın iptali için adalet mücadelesi vereceğini açıkladı. İYİ Parti lideri bu doğrultuda 29 Mart Pazartesi günü Danıştay'a giderek fesih kararının iptali için bireysel başvuruda bulunacak.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararına ilişkin "Hedefinde kadın olan bu kirli zihniyeti besleyip, İstanbul Sözleşmesi'ni de bahane gösteren acizler bilsin ki; kadının hakkını, hukukunu çiğnetmeyeceğiz! Bu ucube sistem değişecek, İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak" şeklinde sert ifadelere yer vermişti.

Öte yandan kısa süre önce de Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Danıştay başkanlığına hitaben işlemin iptali hakkında dava açtığını duyurmuştu.

meral akşener danıştay istanbul sözleşmesi cumhurbaşkanı kararı fesih iptal davası iyi parti akp mhp devlet bahçeli