Akşener İtiraz Edebilir: İYİ Parti-CHP Arasında 'Borç Alacak Kalmadı'

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına İYİ Parti'nin itiraz etmeyeceği düşüncesi ne kadar doğru?

28 Şubat Bilkent Deklarasyonu ile birlikte "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" önerilerini halka duyuran altı muhalefet partisinin seçime tek bir cumhurbaşkanı adayıyla giderek başarı arayacağına yönelik politik fotoğraf, neredeyse tamamlandı. Masadaki liderlerin tamamının seçime yönelik açıklamaları aynı doğrultuda.

Bununla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olacağı söylentileri ve CHP'li isimlerin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik açıklamaları, işleri karıştıyor.

Veli Ağbaba: CHP'nin Üzerinde Uzlaştığı Aday Kılıçdaroğlu'dur

CHP 15 Milletvekili Vermişti

Bazıları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmayacağını belirterek, buna gerekçe olarak da CHP'nin 24 Haziran 2018'de yapılan baskın seçime İYİ Parti'nn giirebilimesini sağlamak için 15 milletvekili vermesi ve İYİ Parti'ye TBMM'de grup kurdurmasını gösteriyor.

"Borç-Alacak Kalmadı"

Ancak İYİ Parti çevrelerindeki bakış böyle değil. Gazete Duvar'ın haberine göre İYİ Partililer, CHP'nin bu jestine karşılık olarak İYİ Parti'nin yerel seçimlerde üzerine düşeni yaptığını ve CHP pek çok büyükşehiri kazanırken İYİ Parti'nin sadece 18 belediye aldığını belirtiyor. Partililer, "Borç-alacak kalmadı" diyor.

chp meral akşener kemal kılıçdaroğlu itiraz edebilir adaylığına ortak aday cumhurbaşkanı adayı iyi parti arasında borç alacak kalmadı yerel seçim