Akşener'den AKP'ye Çağrı: Gelin Yaklaşan Seçimlere Siz de Tek Başınıza Girme Cesareti Gösterin

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. 

Akşener'in konuşmasından önce İYİ Parti'nin bazı il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları tanıtıldı. 

Akşener konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı. Akşener, şehit olan Şenay Aybüke Yalçın ve diğer hayatını kaybeden öğretmenleri de andı. 

Öğretmenlerin sorunlarını dile getiren Akşener, 24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye verilmesi için İYİ Parti'nin teklif verdiğini ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anlattı. 

Öğretmen ataması sorununa dikkat çeken Akşener, AKP'nin seçimlerden önce mülakatı kaldıracağını söylediğini ancak seçimden sonra bu sözü unuttuğunu belirterek AKP'ye tepki gösterdi. 

Akşener, öğretmenlik için atama beklerken atanamayan ve intihar eden öğretmenleri hatırlattı. 

Akşener, "Ülkemizde atanamayan öğretmen diye bir sorun üreten ve bu sorunu çözmeyen bu iktidara yazıklar olsun" dedi.

"Gazze'de Sessiz Kalan BM, Kıbrıs'ta Aslan Kesiliyor"

Gazze'de yaşanan savaşa değinen Akşener, Netanyahu'nun gözü dönmüş bir şekilde hareket ettiğini vurgulayarak "Tüm dünyanın önünde bir soykırım işleniyor" dedi. BM'nin Gazze konusunda çaresiz ve yetersiz kaldığını vurgulayan Akşener, "Gazze'de yaşananlara sadece seyirci kalan BM, mesele Kıbrıs olunca bir anda aslan kesiliyor. Hatırlayın bir ay önce Kıbrıs'ta yapılan bir yolu BM askerleri engellemek istemişti. Mevzubahis Kıbrıs'ta yol yapımıyken koş koşa arz-ı endam eden BM, Gazze'de yollar bombalanırken üzüle üzüle yan gelip yatıyor. Mesele Türklük olunca değer kazanan tampon bölgeler İsrail BM binalarını vurunca önemini kaybediyor." dedi. 

Gazze'de yaşanan katliamı vurgulayan Akşener, Netanyahu'nun yargılanması çağrısında bulundu. 

Vatandaşın geçim sıkıntısına değinen Akşener, iktidarın asgari ücrete enflasyon altında zam yapacağı sinyallerinin verildiğini belirterek "Sakın ola bu yola girmeyin" dedi. "Yıllardır sebep olduğunuz yüksek enflasyonun altında ezilenlere daha fazla bedel ödetmeyin" diyen Akşener, "Önce siz kemer sıkacaksınız önce siz tasarruf edeceksiniz önce siz lüks hayatınızdan vazgeçeceksiniz. Bilinçli olarak zenginleştirdiğiniz, ranta boğduğunuz kesimler var ya; işte gidin sorumluluğu onlara yükleyin." ifadelerini kullandı. 

50+1 Tartışması

"Bugünlerdeki yeni krizimiz hakikat krizi" diyen Akşener, "İktidar için tüm alanlarda doğruların reddedildiği bir iklimde yaşıyoruz. Bir palavralar zincirinin gündeme servis edilişine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz hafta yine bu savrulmalardan birini yaşadık. Çok değil daha birkaç yıl önce iktidarın bir daha açılamamak üzere kapattığını söylediği bir sayfa bir de baktık ki yeniden açılmış. 50+1 sistemini bugün değiştirmek istiyorlar. Allah'ım sen ne büyüksün. Hem de bizzat Sayın Erdoğan'ın sözcülüğüyle. Alelacele getirdiğiniz partili cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin başına bela olacağını daha 2017 yılında söylemiştik. Zaten var olan kutuplaşma ortamının daha da derinleşeceğini söylemiştik ve biz o gün hayır demiştik. Bizi dinlemediniz, hatalarınızda inat ettiniz... Ezcümle, günaydın Sayın Erdoğan." ifadeleriyle 50+1 tartışmalarına değindi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"AKP iktidarının bu ülke koalisyonlardan çok çekti diyerek çıktığı yolda Türkiye ittifaklara mahkum oldu. Erdoğan çıktı dedi ki 50+1 sistemi partileri yanlış yollara sürüklüyor, kimin eli kimin cebinde belli değil. Kendi yarattıkları ittifak sisteminden bizzat kendisi şikayetçi oldu. 50+1 sistemi milletimizi iki yumruk arasında sıkıştırıyor. +1'e sıkıştırılan siyaset sistemi kimliksizliğe, kişiliksizliğe sebep oluyor. 

Biz İYİ Parti olarak ittifak sistemine karşı çıktığımız için hür ve müstakil bir siyasetin yolunu açtık. Tüm siyasi partilere de çağrıda bulunduk. Gelin seçimlere ayrı ayrı girelim dedik. Türk siyasetini bugün içinde bulunduğu ve milletimizin aleyhine çalışan siyasi pragmatizm sarmalından çıkaralım dedik. 

Madem ki Sayın Erdoğan da 50+1 sisteminin dayattığı ittifaktan rahatsız, o zaman kendisine sesleniyorum: gelin AKP olarak ittifak sisteminin Türk milletine dayatılmasının önüne geçin, gelin önümüzdeki seçimlere AKP olarak siz de seçimlere tek başınıza girme cesareti gösterin." 

Akşener, Erdoğan'ın bu çağrısının tekrar seçilmek için anayasa değişikliğine yönelik olması halinde ise buna karşı çıkacaklarını belirtti.

Madde Bağımlılığı

Türkiye'de uyuşturucunun yaygınlaşmasına değinen Akşener, "Son zamanlarda emniyet teşkilatımız başarılı operasyonlar yürütmüş olsa da uyuşturucuya karşı sadece asayiş önlemleriyle mücadele edemeyiz. Uyuşturucuya oluşan talebi ortadan kaldırmalıyız. Ali Yerlikaya'nın gayretlerini takdirle karşıladığımızı belirtmek ister kendisine teşekkür ederiz. Gençlerimize her yönüyle sahip çıkmak ve onları yeniden umutlandırmak zorundayız. Madde bağımlılığıyla mücadele çok yönlü bir işbirliği gerektirir. Bütüncül bir stratejiye dayanan koordine bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. İYİ Parti olarak madde bağımlılığıyla mücadeleyi yerelden başlatacağız. Bu yüzden 81 il ve ilçelerimizde göstereceğimiz başkan adaylarımıza çok iş düşecek. Buradan talimat vermek istiyorum: Her biriniz seçildiğiniz bölgede öncelikli olarak eğileceksiniz. İYİ Parti'nin kazandığı her belediyeyi bağımlılıkla mücadelenin aktif merkezi haline getireceksiniz. Sadece kısa vadeli projeler ve faaliyetler yürütmeyeceğiz. Bütüncül, çok aktörlü ve sorumluluktan kaçmayan bir strateji oluşturacağız. Uyuşturucu batağına düşmüş insanlarımızı topluma geri kazandıracağız." ifadelerini kullandı. 

İttifak Tartışması

İYİ Parti'nin ittifak yapmayacağını açıklamasından sonra başlayan  tartışmalara değinen Akşener, şunları söyledi:

"İlginç günlerden geçiyoruz. Bir yanda sözde muhalif basın bir yanda yandaş basın. İYİ Parti'yi araya alıp birleştiriler. Neymiş İYİ Parti zor durumdaymış, bak sen hele... Seçmene verdiği sözleri tutmayanların keyfi yerinde, memleketi kaçak hendeğine çevirenlerin keyfi yerinde. Seçimleri el birliğiyle Erdoğan'a hediye edenlerin keyfi yerinde, yüzde 60 şakşakçılarının kola kutusu meraklılarının keyfi yerinde ama sözünün değeri yeni anlaşılan İYİ Parti zor durumdaymış. Dün yüzde 60'la kazanırız yalanını üretenler bugün İYİ Parti üzerinden yeni yalanlar üretiyorlar. Hiç kusura bakmasınlar İYİ Parti'de güneş yerinde, her şey yolunda."

"Dejenere olmamış milliyetçilerden korkuyorlar" diyen Akşener Hüseyin Nihal Atsız'dan alıntı yaparak "Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz, çünkü bu yol kutludur gider Tanrı Dağı'na" dedi.  

akşener iyi parti 24 kasım öğretmenler günü belediye başkan adayları