Akşener, İYİ Parti Milletvekili Adayı Seyithan İzsiz'in, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu Şehit Eden Teröriste Burs Verdiği İddialarını Yalanladı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Esenyurt'ta partililerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. Akşener, on günlerde İYİ Parti İstanbul Milletvekili adayı Seyithan İssiz'in, Fırat Çakıroğlu'nun katiline burs verdiği yönündeki iddialarla ilgili de konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Esenyurt’ta partililerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. Akşener, on günlerde İYİ Parti İstanbul Milletvekili adayı Seyithan İssiz'in, Fırat Çakıroğlu'nun katiline burs verdiği yönündeki iddialarla ilgili de konuştu.

İYİ Parti'nin Skandal Adayı: PKK'lılara Şehit Diyen Kişiye Taziye Sunan, FETÖ'cülere Hocam Diyen Seyithan İzsiz

İYİ Parti Adayı İzsiz'in, Şehit Fırat Çakıroğlu'nu Katleden Teröristin Akrabalarının Düğününde Eğlendiği Ortaya Çıktı

İYİ Parti Milletvekili Adayı Seyithan İzsiz, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu Şehit Eden Teröriste Burs Verdiği İddiasıyla İlgili Konuştu

“Burs verdiği şehit yakını genç sayısı 125 kişi”

Akşener, konuşmasında İYİ Parti İstanbul Milletvekili adayı Seyithan İssiz’in, Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs verdiği yönündeki iddialara da değindi. Akşener, “Seyithan kardeşim bir şey söylemedi. Ama ben söyleyeyim. Seyithan kardeşimin burs verdiği şehit yakını genç sayısı şu anda 125 kişi. Sadece şehit çocuğu, şehit kardeşi olan gençlerimiz.” dedi.

“Fitnenin kime faydası var?”

Akşener, iddiaların yalan olduğunu ve İssiz’in yalanı yayanları mahkemeye verdiğini belirtti. Akşener, “Denildi ki, Fırat Çakıroğlu’nun katiline de burs vermiş. Külliyen yalan ve bu yalan için, yalanı yayanları mahkemeye verdi. Ama kardeşim, bu kadar fitnenin, bu kadar fesatın kime faydası var. Günahtır günah.” şeklinde konuştu.

Seyithan İzsiz dün bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı:

İzsiz, 2015 yılında Ege Üniversitesi’nde şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu bıçaklayan Nurullah Semo isimli teröristle hiçbir bağlantısı olmadığını belirtmiş ve Nurullah Semo’yu “karşıt görüşlü kişi” olarak nitelendirmişti.

Kendisinin Nurullah Semo adlı Kürtçü teröriste burs verip vermediğiyle ilgili açıkça bir beyanda bulunmayan İzsiz, hayırsever bir iş adamı olduğunu ve burs verdiği kişilerin adli sicil kayıtlarını incelemediğini öne sürmüştü. 

İzsiz'in açıklamasının tamamı şu şekildeydi:

İzsiz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyunun Dikkatine

Sosyal medyada ve kamuoyunda, Ege Üniversitesinde eğitim gördüğü sırada karşıt görüşten kişilerle yaşanan menfur olayda FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU' nu katleden kişiye burs verdiğim ile ilgili kirli bir propaganda yürütülmektedir. Kimi siyasetçiler ve sosyal medya hesapları hem İYİ PARTİ'yi hem İYİ PARTİ Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER'i benim üzerimden yıpratmaya çalışmaktadırlar.

Ben 20 yıldan bugüne kadar binlerce öğrenciye burs vermiş, binlerce annemizi umreye göndermiş, devletim için okullar yaptırmış, her yıl yüzbinlerce aileye sosyal yardımlarda bulunmuş bir iş insanıyım. Türk Milletinden para kazandım ve Milletimden kazandığım paraların bir bölümünü Türk Milletinin geleceğinin teminatı olan gençlere ödemekten, onların derdine derman olmaktan, onlarla dayanışma içerisinde bulunmaktan gurur duyuyorum. Tekrar söylüyorum bundan sonra da yapmaya devam edeceğim.

Ben burs verirken, sosyal yardımlarda bulunurken, Sivil Toplum Örgütleri'nden, hemşehri derneklerinden, muhtarlardan getirilen listelere göre burs veriyorum. Burs verdiğim öğrencilerden adli sicil kaydı istemiyorum. 20 yıldır burs verirken ve sosyal yardımlarda bulunurken hiç kimsenin kimliğine, etnik yapısına, inancına, cinsiyetine bakmaksızın yardımda bulunuyorum. Burs verirken kişinin sadece ihtiyaç sahibi olup olmadığı değerlendirmesi yapmaktayım. 

Mahkeme kararıyla suçlu olduğu tespit edilen bir kişinin, dışarda olması, öğrenci olması mümkün değildir. Bir kişi zaten cinayete karışmışsa, katilse veya cezaevindeyse zaten ona burs vermem, sosyal yardımda bulunmam ASLA mümkün değildir.

Ben vatanına, milletine, bayrağına saygılı ve bu değerler için canını ve servetini vermekten çekinmeyecek bir iş adamıyım.

Kamuoyunun şunu açıkça bilmesini istiyorum. FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU'nun şehit olmasına neden olan ve şu anda cezaevinde olduğu söylenen şahsı ASLA tanımıyorum. Kendisi ile bir tanışıklığım söz konusu değildir. Ben binlerce kişiye iş imkânı sunmuş Vanlı bir iş insanı olarak kendi çevremdeki düğün, dernek, cenaze vb. sosyal etkinliklere 20 yıldır katılmaktayım. Bu şahsın ailesi ile aynı soyadı taşıyan kimselerle toplum içerisinde yapılan sosyal etkinliklerde bulunmam gayet doğaldır.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Katilini de lanetliyorum. Türkiye'nin bir hukuk devleti olması, aynı zamanda da Türkiye'de İYİ PARTİ'nin iktidar olabilmesi ve Sayın Genel Başkanımız MERAL AKŞENER'in de Başbakan olabilmesi için üzerime düşen tüm fedakarlığı ve sorumluluğunu yerine getireceğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Seyithan İzsiz

meral akşener seyithan izsiz fırat yılmaz çakıroğlu burs nurullah semo