Akşener: İYİ Parti'nin Denklemin İçinde Bulunmadığı Hiçbir Bileşen Bir Şey Yapamıyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de iş insanları ile bir araya geldiği toplantıda, "İYİ Parti'nin bu ülkenin kilit taşı olduğuna inanıyorum." dedi.

Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ESİAD) bugün İzmir'de bir otelde düzenlediği ESİAD Ekonomik Vizyon Buluşmaları etkinliğine, Meral Akşener'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İyi Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Akşener burada yaptığı konuşmada, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yönelik, "Temenni ederiz ki bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” sözlerine de yanıt verdi.

Akşener, şunları söyledi:

"Yerli ve milli bir duruş sergilemek, ‘seçmen velinimettir’ anlayışını ihya etmektir. Talep eden biziz. Kök söktürmek zorunda olan sizsiniz. 15 milletvekili ile başlayan hikaye nereye getirdi? 11 büyükşehrin alınmasını getirdi. 1946'lardan, 47'lerden başlayıp devam eden farklı bir mücadelenin algılarının dökülmesini getirdi. Farklılıklara saygı duyan, müşterekler üzerinden yan yana gelip yol yürüyen, partileri birbirine benzetmeye çalışmayan bir başka anlayışın doğuşuna sebep oldu.

İYİ Parti'nin bu ülkenin kilit taşı olduğuna inanıyorum. Onun için İyi Parti'nin üzerine gidiliyor. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Cumhur İttifakı'nın bileşenleri tarafından dürtülüyor. Zaman zaman bizi inciten, hakarete varan tariflerle karşılaşıyoruz. Gelinen noktada şöyle bir durum var. İyi Parti'nin denklemin içinde bulunmadığı hiçbir bileşen bir şey yapamıyor. Onun için arada bir ‘yerli ve milli’ olarak ilan ediliyoruz. Bütün bunların anlamı şu. Biz şımarmadan; seçmenimizi, milletimizi gerçekten velinimet sayarak kutuplaştırmadan, alt tarafı siyaset yapıyoruz diyerek, siyaseti küçümsemiyorum, size hizmet dışında bir yanı olmayan bir konu olarak görüp, seçmen beceremediğinizi düşündüğünde seçmeni suçlamadığınızı belirtiyorum. Kendimizdeki sorunu gidermeye çalıştığınız bir yolculuk yapıyoruz." 

iyi parti akşener izmir akp cumhur ittifakı