Akşener: Kendilerine Ballı Börek Vatandaşa Kuru Ekmek

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ekonominin geldiği durumu eleştiren Akşener, "Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Millet tasarruf ediyorsa, sen de tasarruf edeceksin. Millet zorluk çekiyorsa, sen de zorluk çekeceksin. Millet kemer sıkıyorsa, sen de kemer sıkacaksın." diyerek yeni bütçeyi onaylamadıklarını ifade etti: "Hükumetin de, 18 yıldır yaptıklarını yapmaktan, har vurup harman savurmaktan vazgeçeceğini ümit ettim.83 milyondan utanacaklarını ümit ettim. Utanmadılar. Önümüze böyle bir bütçe koymaktan zerre sıkılmadılar.2021 yılı bütçesinin özeti şudur: “Kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek" Yazıklar olsun!"

Hükumetin kendisini milletin üzerinde gören tavrını eleştiren Akşener, "Türkiye, devleti şahsının mülkü, milleti de marabası zanneden bir yönetim anlayışının bedelini ödemeye devam ediyor. Sözün de, kararın da millete ait olduğu demokrasimiz, kendisini milli iradenin üstünde gören bir zihniyetin vesayeti altında, tarihinin en zor zamanlarından geçiyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri meselelerinde hükumetin yetersizliğinden dem vurarak, "Sayın Erdoğan’ın ve cahil danışmanlarının elinde Türkiye, egemenlik hakkını kullandığı için, cezalandırılmak istenen bir ülke durumuna geldi. Bu böyle gitmez. Türkiye, bu vizyonsuzluğu, bu beceriksizliği daha fazla taşıyamaz. Diplomasideki tehditler, slogan atarak bertaraf edilemez. Devlet yönetmek ciddiyet ister" dedi.

İYİ Parti iktidarında bu sorunların halledileceğini vurgulayan Akşener, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ülkemizi yönetenlerin yetersizliğinin sonucu da olsa, İYİ Parti olarak, Türkiye’ye yöneltilen her tehdidin, her yaptırımın, her düşmanca adımın karşısındayız. Çünkü Ak Parti iktidarının, haklı olduğumuz konularda bile, bizi haksız duruma düşürmeyi becerebilen akılsızlığının faturasının, milletimize ve kurumlarımıza çıkarılmasına göz yumamayız.

İYİ Parti iktidarında, Türkiye’yi dünya sahnesinde yeniden hak ettiği itibarlı konuma ulaştıracağız. Bunu, iş bilmez birkaç atanmışla değil, Türk Hariciyesi’nin yetiştirdiği çok değerli diplomatlarımızla yapacağız.

Emin olun ki Milletimiz, vekillerine, dolayısıyla kendisine yapılan saygısızlıkları unutmayacak. Sandık günü geldiğinde, bunun faturasını, iktidarın önüne koyacak."

Akşener sözlerini sonlandırırken umut dolu konuştu:

"Millet bizi çağırıyor! Milletimizin emri başımızın üstüne. Biz geleceğiz ve Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştireceğiz. Ülkemizin zenginliğini, milletimizin işine, aşına katacağız."

akşener meral akşener iyi parti grup toplantısı