Akşener, Kendisini Tehdit Eden Erdoğan'a Cevap Verdi

TAKİP ET

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında kendisini hedef alarak tehditkar ifadeler kullanan Erdoğan'a cevap verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alarak, ''Gelin Hanım beni Netanyahu'nun yanına koyuyor ve ardından da memleketim Rize'ye gidiyor ve görüldüğü gibi Gelin Hanım'a gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağını Netanyahu'nun yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Dua edin ki Gelin Hanım'a çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizeli'nin adabını gösterir'' ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının devamında 'Meral Bey' diyerek Akşener'e seslenen Erdoğan, ''Bu daha bir, daha neler olacak neler? Daha dur bakalım, bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez'' diyerek Akşener'i tehdit etti. 

Akşener'den Cevap

Kendisini tehdit eden Erdoğan'a cevap veren Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın tehditkar ifadelerini yanıtladı. 

Bugün İYİ Parti grup toplantısında bahsettiği 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerisine işaret eden Akşener, ''İşte biz, tam olarak da bu nedenle, İYİleştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Akşener tarafından, ''Türkiye’nin, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, içine düşürüldüğü sıkıntılardan çıkış yoludur. Adaleti, vicdanı, liyakati, ortak aklı, Türk Devlet geleneğine yakışanı gösteren, Milletten yana olanı tarif eden, devletle milleti yeniden buluşturan, bir sistem tasarımı, bir ilkesel çerçevedir'' ifadeleriyle tanımlanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in ilkeleri şu şekilde:

- Tarafsız Cumhurbaşkanı, 

- Çoğulcu Demokrasi, Katılımcı Yönetim, Güçlü Meclis

- Kuvvetler Ayrılığı ve Güçlü Denetim

- Hukukun Üstünlüğü ve Tam Bağımsız, Tarafsız Yargı

- Devlette Liyakat

- İnsan Hakları ve Bireysel Özgürlükler, Güçlü Sosyal Devlet, Güçlü Sivil Toplum, Güçlü Gençler

- Basın Özgürlüğü

- Adil ve Özgür Seçimler

 

 

meral akşener erdoğan rece tayyip tehdit cevap iyi parti akp