Akşener Kılıçdaroğlu İle Görüştü

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın bulunduğu bir heyetle ziyaret etti.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı'nın hazır bulunduğu görüşme sonrasında liderler ortak basın toplantısı düzenledi.

Akşener açıklamasında Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 ülkenin büyükelçisinin yaptığı çağrıyı doğru bulmadığını belirterek "Böyle taleplere yol açacak olayların yaşanmasını da doğru bulmuyoruz. Rahip Brunson tipi olayların yaşanmasına engel olunmalıdır" dedi.

Büyükelçilerin çağrısını doğru bulmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu "Türkiye’ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız. Ama dışarıdan müdahaleye kapı açacak bir yönetimi de kabul etmeyiz. Geldiğimiz nokta maalesef üzücü bir nokta" şeklinde konuştu.

Pervin Buldan'ın "İktidarın Parçası Olacağız" Sözleri

Meral Akşener, Buldan'ın sözlerine ilişkin "Ortada seçim yok. Siz şunu yapacaksınız diye parmak sallanıyor. Sayın Buldan'ın ne söylediğini bilmiyorum şu anda sizden duydum. Ama bizim gündemimizde böyle bir durum yoktur" derken Kılıçdaroğlu ise "Gerçekten ilk kez duydum. Millet İttifakı'nı nasıl bozacağız diye Cumhur İttifakı'nda arayış olduğunu biliyorum. Bizim tek güvencimiz milletimiz" ifadelerini kullandı.

Bunun yanında CHP lideri İmamoğlu'nun doğu illerine yaptığı tur ve Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağına ilişkin soruya "İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bana gelmiş bir talep yok. Ayrıca (Diyarbakır'a) giderken de benden izin aldı" yanıtını verdi.

Akşener Kılıçdaroğlu İle Görüştü İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bana gelmiş bir talep yok Ayrıca (Diyarbakır'a) giderken de benden izin aldı