Akşener: KYK Yurtlarından Çocuklar Dışarı Atılıyor, Paraları Var Mı Belli Değil

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Akşener, Gaziantep'te yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konulara değindi. Afet bölgesindeki eksikleri dile getiren Akşener, eğitimin kurban edilmesine tepki gösterdi.

İYİ Parti Gideri Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremin en çok etkilediği yerlerden olan Gaziantep'te depremzedelerle bir araya geldi.

Afetle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Akşener şöyle konuştu:

"Tuvalet, Tuvalet, Tuvalet"

Tuvalet, tuvalet, tuvalet... Hijyen, hijyen, hijyen... Artık üstünü başını insanların temizlemesi için düzenek kurulması lazım. Barınma ve ısınma yavaş yavaş çözülüyor. Ama her çadır kentlerin çok hızlanması lazım. Hem onların yerini konteyner kentlerin alması lazım. Burada eksiklikler var.

"Salgına Kemirgenler Dadanır ve Salgın Çıkar"

Gördüğüm bir şey var 2-3 gündür. Çöp. Gıda maddelerinden kalan çöpler. Bunlar bir süre sonra salgın hastalıklara sebep olur, kemirgenler dadanır ve oradan salgın çıkar. İlk çocuklarda çıkar. Mutlaka çöplerin toplanması lazım. Toplanamıyorsa kireç dökülmesi lazım üstlerine. Bunun bir salgın hastalık oluşturacak sistemin dışına çıkarılması lazım.

"Çocuklar İçin Özellikle Ateş Düşürücü Lazım"

İlaç yok. Özellikle ateş düşürücü, çocuklara dair bunun çözülmesi lazım. İnsanların korkusu şu: 2 oda 1 salon ev almış, yıkılmış. Yerine ev verilip verilmeyeceği. Kredi çekmiş, borçlanmış. Eşinin iş yeri yıkılmış. Koca işsiz, hanımefendi ev hanımı. O bankadan çektiği krediyi nasıl ödeyeceğine dair sorular sordu. Bunları iktidarın görevi olarak, onlara ileteceğiz. 

"Tableti Olmayan Binlerce Çocukla Karşılaştım"

Bizim kanaatimize göre, muhalefet halkın avukatlığını yapar. İktidar hizmet etmekle yükümlüdür. Sizin sözünüzü iletmek görevi gereği buradayız. Bunların yerine getirilmesi için bunların takibini yapacağız. 

Alınan kararlarla ilgili genç kardeşimiz dedi ki 1 Mart'a kadar okullar ertelendi. Eğitimin ertelenmesi doğru değil. Pandemiyle 2 sene kaybettik. İnterneti olmayan ,tableti olmayan binlerce çocukla karşılaştım. Bu çocuklar 2 yılı diğerlerine göre geride geçirdiği için şansları azaldı. Biz burada yolda gelirken telefonlarımız çekmedi. Bu alt yapının eksik her yerde tamamlanması ve her çocuğa tablet verilmesi gerekiyor eğer bu karar devam edecekse. Takipçisi olacağız.

"285 Bin Üniversite Öğrencisi Var"

Bu bölgede okuyan 285 bin üniversite öğrencisi gencimiz var. Üniversiteler süresiz kapatıldı ve KYK yurtlarından çocuklar dışarı atılıyor. O çocuğun, yurttan çıktığı andan itibaren parası var mı belli değil. Çıktı derhal, eve gidene kadar süreç, yatacak yeri var mı? Bunlar hesaplanmadan yaptım oldu ile üniversitelerin kapatılması yanlıştır, bundan dönülmelidir.

"Otellere Yerleştirin, Okullara Dokunmayın"

Burada okuyan, 285 bin gencin istedikleri şehirlerde okudukları bölümlerde tekrar eğitimlerine devam etmeleri gerekirken, diğer okulları kapatmak büyük yanlış. Uzaktan eğitim hiç doğru değildir. Bu çocukların geleceği ile oynanmış olur. Pek çok otel yer vermeye hazır. Bu insanları otellere yerleştirin. Okullara dokunmayın. 

"Çocuklara Sahip Çıkın, Devlete Teslim Edin"

Sizden ricam. Çocuklara sahip çıkın. Çocuklarınıza sahip çıkın ama ailesini kaybetmiş küçük çocuklara özellikle sahip çıkın. Mutlaka annesini babasını kaybetmiş çocukları devlete teslim edin. Sonra halası, dayısı varsa gelirler. Çocuklar çalınır. Çalındı bir dönem. 

meral akşener iyi parti kyk kyk yurtları deprem depremzede eğitim tablet