Akşener 'Mansur Yavaş' İddiasını Yalanladı: 'Eylül Linci Başladı'

TAKİP ET

Gazeteci Deniz Zeyrek'e konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti olarak 1 milyon imzayla aday gösterileceği iddiasını yalanladı. İYİ Parti ve CHP arasında yükselen gerginliği değerlendiren Zeyrek, dikkat çekici ifadeler kullandı.

CHP'li üst düzey isimlerin son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partilerinin adayı olduğuna dair açıklamaları giderek sıklaştı.

Son olarak FOX TV canlı yayınında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın onaylaması durumunda aday olabileceğini söylemesi, yıllardır Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği tüm seçimleri kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni bir mağlubiyet yaşayarak ülkeye dair tüm umutlarını yitirmekten korkan muhaliflerin tepkisini çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu: Altılı Masa Uzlaşırsa Cumhurbaşkanı Adayı Olmaya Hazırım

CHP'li Barış Yarkadaş gibi isimler doğrudan İYİ Parti'yi hedef almaya başlarken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "altılı masada Mansur Yavaş aday olarak belirlenmezse tek başına Yavaş'ı aday göstereceğini söylediği" iddia edilmişti.

Meral Akşener 'Altılı Masa Aday Göstermezse Ben Mansur Yavaş'ı Aday Gösteririm' Dedi İddiası

Akşener İddiayı Yalanladı

Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum" dedi.

"İYİ Parti'ye Eylül Linci Başladı"

"Peki nedir bu gelişmeler: HDP'ye bakanlık tartışması, Buğra Kavuncu ve Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları, Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye bakanlık konusundaki sessizliği…" diyen Zeyrek'e Akşener, "Eylül linçi başladı. Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

"Kendisine bu tür sorunlu dönemlerde Kılıçdaroğlu'yla sık sık ve doğrudan görüştüğünü ve birlikte ortamı yumuşattıklarını anımsattım ve bu kez bunun olup olmadığını sordum. Sessiz kalmayı tercih etti. Meral Hanım'ın sessizliğinden anladım ki bu kez ciddi bir iletişimsizlik olmuş" diyen Zeyrek, şu değerlendirmeyi yaptı:

İYİ Parti'deki Dip Dalgayı Yakaladığına Dair İnanç, CHP'de Tepkiye Neden Oluyor

"Sorunun kaynağı bence şurada:

'Muhalefetin asıl gücü hangi partiden geliyor' sorusuna geçmişte herkes 'CHP'den geliyor' yanıtını veriyordu. Altılı masanın mimarı da Kılıçdaroğlu olarak gösteriliyordu.

Ancak son dönemde İYİ Parti'nin ülkedeki dip dalgasını yakaladığına dair inanç, İYİ Parti'de bu görüşe katılanların sayısını azaltmış.

İYİ Partililer artık (en az CHP kadar güçlendiklerine olan inançla) Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi de dahil her türlü kararda eşit payları olsun istiyor. Bu durum CHP tabanında büyük tepkiye neden oluyor. Bazı CHP yöneticilerinin, CHP'ye yakın önemli yazarların, yorumcuların, aydınların İYİ Parti'yi vefasızlıkla suçlaması da bu koşullarda tesadüf olarak görülemez.

Anlayacağınız CHP ve İYİ Parti'nin dar koridoru sadece HDP olmaktan çıkmış. İki parti aynı zamanda dar bir 'rekabet' koridoruna sıkışmış. Kılıçdaroğlu ve Akşener, iktidarın bütün imkanlarıyla desteklediği ve canlı tutmaya çalıştığı bu 'Eylül linçini' doğru analiz edip zamanında müdahale etmezse, sorun daha da derinleşebilir ve 2023 seçimleri muhalefet açısından felakete dönüşebilir."

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

meral akşener iyi parti mansur yavaş iddiasını yalanladı aday kemal kılıçdaroğlu eylül linci başladı