Akşener "Partimize Bir Saldırı Olacağını Bekliyorduk"

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti hakkında söylediklerini değerlendirdi.

Dün akşam saatlerinde CNN Türk'te katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında 'Fetöcü' ithamı yapan Ümit Özdağ'ın açıklamasını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Benim, arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan'ın ne konuştuğu benim için önemli" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına "Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de onu içselleştirmeye çalışıyoruz. Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısıyla hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum.

Ama sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Ve birden kendimi 1997'lerde 1998'lerde hissettim. Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz. Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma. Bugün İstanbul İl Başkanımız, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak" şeklinde devam eden Akşener, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın İYİ Parti ile ilgili "Partisine küsen Genel Başkan, milletvekili istifaları ve liste oyunları derken şimdi de bu malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar" ifadelerine de gönderme yapmış oldu. 

Akşener, konuşmanın sonunda bir muhabirin HDP ile yakınlaştığınız söylendi demesine karşılık ise "Bu çok büyük bir yalandır" ifadelerini kullandı.

akşener iyi parti ümit özdağ fetö buğra kavuncu