Akşener: Rantın 5 Atlısına Kötü Bir Haberim Var

TAKİP ET

Meral Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşma gündeminde '5'li çete'ye yer verdi.

Grup toplantısında söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye ekonomisinin can çekiştiğini vurgulayarak “6 aydır öve öve bitiremedikleri rekabetçi kur masalı, gelinen noktada, âdeta bir korku filmine dönüştü,” dedi. Akşener, konuşmasında Erdoğan'ın rantçılarına da yer verdi.


Şehir Hastanelerine 14,3 Milyar TL Ödendi


Bir diğer gudubet uygulamanın da şehir hastaneleri olduğunu söyleyen Akşener, şehir hastanelerini inşa eden ve işleten yandaş şirketlere, her yıl milyarlarca lira kira ödendiğini söyleyerek sitem etti. Akşener, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“2021 yılında, 14.3 milyar lira ödendi. Ayrıca bu hastanelere, tam 25 yıl garanti verildi. Üstelik bu garanti ödemeleri, döviz kurundaki değişikliklere göre güncelleniyor. Yani, Türk lirasında bu sene yaşanan ciddi değer kaybıyla birlikte, kira ödemeleri birkaç kat artacak. İşin acı tarafı da ne biliyor musunuz? Şehir hastanelerinin 3 yıllık kiralarıyla, yatırım maliyetleri karşılanabiliyor. 22 yıl boyunca ödenen kiralar da, şehir hastanelerini yapan ve işleten şirketlerin kârı oluyor. Yani, Türk doktorunun özlük hakları için kullanacağımız kaynağı, Türk Milleti’nin ilaç harcamalarını desteklemek için kullanacağımız bütçeyi, Sayın Erdoğan’ın rantçılarını zengin etmek için kullanıyoruz.”
 

Rantın 5 Atlısından Siyasi Risk Sigortası


Erdoğan'ın rantçılarından bahsetmeye devam eden Akşener, muhalefetin '5'li çete' diye adlandırdığı, kamudan en fazla ihale alan holdinglerin siyasi risk sigortası yaptırdığını söyledi. Akşener, bu 5 holdingin Dünya Bankasının yatırım sigortası birimi, MIGA’ya, yatırımları için siyasi risk sigortası yaptırdıklarını söyleyerek "Bu vesileyle, yolsuzluğu da sigortalamak mümkünmüş, onu da gördük… Pes... PES!" diye konuştu.

Sigortada tarif edilen siyasi risklerden bir diğerinin de kamulaştırma olduğunu söyleyen Akşener, '5'li çete'nin sigorta planını şu sözlerle açıkladı:

"Yani bu fevkalade zeki arkadaşlar, Ak Parti iktidarı sona erdiğinde —muhtemelen sona erdiğini gördüler— yaptıkları onca usulsüzlük ve yolsuzluk açığa çıktığında, yeni gelen hükümet kamulaştırmaya başvurmasın diye bu yola başvurmuşlar. Yalnız maalesef kendilerine kötü bir haberim var: İstediğiniz sigortayı yaptırın, bizim için hiç fark etmez. Yolsuzluk, her yerde yolsuzluktur. Usulsüzlük, her yerde usulsüzlüktür. Hırsızlık, her yerde hırsızlıktır. Hiç kusura bakmayın. İktidara geldiğimizde, ki aslanlar gibi geliyoruz; o hastanelerin sözleşmelerini, tek tek inceleteceğiz. İhalelerdeki usulsüzlükleri, sözleşmelerdeki hukuka aykırılıkları, şirketlerin, sözleşmelere uymayan işlemlerini, birer birer tespit edeceğiz. Ve uluslararası hukuku kullanıp, gerekirse tek taraflı olarak feshedeceğiz. Ondan sonrası, sizinle yolsuzluklarınızı finanse ettirdiğiniz kredi kuruluşları arasında… Bizi ilgilendirmez.”

Akşener İYİ iyi parti meral akşener erdoğan rant rant sahipleri rant sahipleri zor durumda cengiz inşaat Limak-Kalyon-Cengiz Limak kalyon Kalyon Grup ve MNG Holding