Akşener: Sağlık Bakanı Para İstemeyin Benden Soğurum Sizden Diyor

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya üzerinden SMA'lı çocuklar için yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. SMA'lı çocuklar için sosyal medyada yürütülen kampanyaya ilişkin "Kirli kampanyaya alet olmayacağız. İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullanan Bakan Koca'ya yanıt veren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Ailelerin içini acıtan bir söylem bir doktor olan bakana hiç yakışmamıştır. Gelsin de bunları ailelere anlattın. Çocuklar ölümün eşiğinde bir imkan ihtimal var. 750 bin dolara halloluyor.

Ben SMA’lı çocuklarımızın aileleriyle görüştüm içleri yanıyor. Çocuklarımızın ilaçları gelsin denilmiş. Bir gazete dolusu laf edilmiş. Bakan diyor ki; Para istemeyin benden, soğurum sizden."

İYİ Parti'nin siyasetin seyrini değiştirdiğini vurgulayan Akşener, "Makulun dili ve sesi olacağımızı söyledik buna da devam ediyoruz. İYİ Parti kurulmamış olsa büyükşehirler alınabilir miydi? Bu enerji, sinerji oluşabilir miydi? Vatandaşın derdinin dile getirildiği bir yolculuk yapıyoruz. Gücümüz oradan geliyor" dedi.

Millet İttifakı'nın yapısına dair açıklamalarda bulunan Akşener,  "Çözüm önerilerimiz CHP ile farklı, duygusal bir birliktelik değil, vatandaşın talebiyle kurulmuş bir birlik. Bir iş birliği. Birbirimizi gagalamadan çalışıyoruz. Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da Millet İttifakı kontenjanlarından seçildiler. Biz onları takip eder, eksiklerini söyleriz. Kimini açık kimini de uyarı şeklinde söyleyebiliriz. Vatandaşa ulaşmalarını sağlamak için göz olabiliriz" ifadelerini kullandı.

meral akşener akşener ismail küçükkaya fox tv genel başkan sağlık bakanı fahrettin koca sma sma hastaları hasta çocuklar