Akşener Şile'de Esnafı Gezdi: 'İşler Berbat, Ben 4 Aydır Kiramı Ödememişim'

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Şile'de esnafı gezdi, vatandaşlarla dertleşti.

Dün Aydın'ın Nazilli ilçesinde esnafları gezen, vatandaşın derdini dinleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün İstanbul'un Şile ilçesinde esnafları ziyaret etti.

Bir eczaneyi ziyaret eden Akşener, eczacıya "Veresiye defterin var mı?" diye sordu. Eczacı ise saymadığını ancak 30-40 bin liralık veresiye defteri olduğunu, hastaların doktorların yazdığı reçeteleri dükkanda bırakıp ilaçlarını alamadan gittiklerini söyledi.



"İşlerimiz durgun, maliyetlerimiz çok yükseldi. İnsanlarımızın alım gücü zayıf" diyen bir gözlükçü, vatandaşların almayı tercih ettikleri gözlüklerin değerlerinin giderek düştüğünü kaydetti. Karı-koca gözlükçü esnafı, çalışan giderleri olmadığı için avantajlı olduklarını belirterek "Şimdi alışveriş yapıyoruz, daha önce belli kalemleri hesap edebiliyorken şimdi her akşam rakamsal bir değişim var ve yetemiyoruz artık" diye konuştu. Esnaf "Pandeminin başlarında çoluk çocuk evdeyken 2 haftada bir kıyma alıyorduk. Şimdi de çok şükür alabiliyoruz ama gidelim parça et kestirelim falan demek zorlaştı" diye konuştu.



Akşener'in girdiği bir kuyumcu dükkanında esnaf, "İşler eskiye nazaran çok şok düşük, eskiye nazaran onda biri" dedi. 1974 yılında basılmış çeyrek altınların bozdurulduğunu belirten esnaf, vatandaşların kredi kartıyla altın alıp nakit bozdurduğunu söyledi. 

"4 Aydır Kiramı Ödememişim"

Bir markette vatandaşın alım gücünün nasıl değiştiğini soran Akşener'e esnaf, "Alım gücü çok düştü. Her şey zamlandığı için çok çok düştü. Yarım kilo alan şimdi geliyor 250 gram alıyor" cevabını verdi. 4 bin 250 lira elektrik faturası geldiğini belirten esnaf, özellikle son 5-6 aydır zor durumda olduklarını, 4 aydır kirasını ödeyemediğini söyledi.
 
Bir lokanta esnafı ise çok zor durumda olduklarını ve cuma günü olmasına rağmen pek bir satış yapamadıklarını söyledi.

Akşener'in girdiği bir berber dükkanında esnaf, "Başkanım bizim berber tarifelerimiz yılda bir değişiyor ama malzeme fiyatlarımız iki ayda bir değişiyor. 2 ay önce jiletin kutusu 35 liraydı şimdi 75 lira. Sadece jiletten örnek veriyorum size. Zor yani" ifadelerini kullandı.

iyi parti meral akşener istanbul şile esnaf ziyareti işler berbat eskiye nazaran onda biri 4 aydır kirami ödemedim