Akşener: Türkiye'de Derin Yoksulluk Var, 12-13 Yaşındaki Çocuklar 6-7 Yaşındaki Çocukların Boyunda

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Memleket Gezileri" kapsamında Sivas'taydı.

Sivas'ta esnafları ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener öğle saatlerinde yaptığı basın açıklamasında "Belki bir çoğunuzun bilmediği semtlerde, mahallelerde ‘derin yoksulluk’ diye bir kavram var. O derin yoksulluğun getirdiği şey ne biliyor musunuz? 11-12-13 yaşındaki çocuklarda boy kısalığı. Yani 11-12-13 yaşındaki çocukların 6-7 yaşındaki bir çocuğun boyu oranında olması. Bu ne demek biliyor musunuz? Protein almayan çocukların bugünkü durumu demek" dedi ve bu yüzden gezilere devam edeceklerini açıkladı.

"Israrla bu insanların iktidar tarafından görülmesini sağlamaya gayret edeceğiz" diyen Akşener, "Onlar görmüyorsa biz görmeye devam edeceğiz. İlk seçimde de iktidara geldiğimizde önce bu derin yoksulluktan başlayacağız. Bu ülkede istiklal savaşında dahi tıbbi olarak bodurluk denilen çocuklarımızda böyle bir durum olmamıştı. Amacım budur" şeklinde konuştu.

"Ben millet lehine, genç lehine, kadın lehine, esnaf lehine atılan her adıma hem kişi olarak hem parti olarak biz yanında dururuz. Ama şöyle bir şey var, bizim millet lehine önerdiğimiz hiçbir şeyi bu arkadaşlar kabul etmediler ama olsun" diyen Akşener, Bahçeli'nin üniversite sınavlarında barajın düşürülmesi önerisine TBMM'ye getirildiği takdirde destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Sivas'ta gençlerin istihdam edileceği projelerin gerçekleştirilmesi için bu konuyu gündeme getireceklerini açıklayan Akşener, "Gençlere iş imkanı sağlayacak, istihdam yaratacak fabrika yapılmış mı? Yok. Bu yönde teşvik yapılmış mı? Yok. Bütün bunları Meclis’te gündeme getireceğiz. Sivas bizim göz bebeğimiz olmak zorundadır. Buradaki gençlerin iş imkanını sağlayacak yatırımlar için her türlü gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Akşener Türkiye'de Derin Yoksulluk Var 12-13 Yaşındaki Çocuklar 6-7 Yaşındaki Çocukların Boyunda