"Akşener Türkiye'nin Merkel'i Olmaya Talip"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çok yakın bir isim, Akşener'in "Türkiye'nin Merkel'i" olmaya talip olduğunu söyledi.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Merkel olmaya talip..." başlığı ile kaleme aldığı yazısında Akşener'in Halk TV'de Suat Toktaş'a yaptığı "Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakanlığa adayım…" açıklamasına ilişkin kendisine konuşan "Akşener'e çok yakın bir isim" ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Söz konusu ismin Akşener'in açıklamasının "Millet İttifakı içinde yürütülen bir dizi politik satrancın ürünü olduğunu" söylediğini aktaran Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun da benzer bir cümleyi daha önce kurduğunu, 2018 seçimlerinden önce aday olmayacağı konusunda "CHP Genel Başkanı, Başbakanlığa taliptir, parlamenter sisteme taliptir; demokrasiyle yönetmeye, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmeye taliptir…" dediğini kaydetti.

Akşener'e yakın ismin "Aslında her ikisi de uzun süredir aynı şeyi söylüyor…" dediğini aktaran Sarıkaya, söz konusu ismin Akşener'in bu kararını daha önce Genel İdare Kurulu toplantısında açıkladığını belirterek, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun "Bu açıklama İYİ Parti olarak bu konuda bizim kapı arkası diplomasi yapmayacağımızın da en önemli kanıtı..." dediğini hatırlattı.

Akşener'in açıklamasının CHP'de hep HDP baskısını kırdığı hem de adaylık tartışmalarını bertaraf ettiği için memnuniyet yarattığını belirten Sarıkaya, İYİ Parti liderinin tek bir açıklamayla 5 hedefi birden vurduğunu belirterek hedefleri şöyle sıraladı:

    "İttifak içinde en önemli kırılgan hassas nokta olarak görülen adaylık tartışmasını sonlandırdı.

    CHP ve İYİ Parti’nin 2018’in aksine ortak aday çıkarmasının kolay olacağını gösterdi.

    Parlamenter sistemin kendisi için ne denli önemli olduğunu ilan etti.

    Millet İttifakı’na olan bağını ve bu yapının kendisi için de önemini sergiledi. Dinamik bir şekilde devam ettiğini gösterdi.

    Ülke çıkarlarının kendi çıkarlarının önüne geldiği mesajını bu konuda hassas olan sağ sosyolojik tabanına gösterdi."

Akşener Celal Bayar'ın Yolundan Gidiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Celal Bayar'ın yolundan giderek yeni bir "Halka Doğru Hareketi"ni başlattığını belirten Sarıkaya, bu konuda önemli bir mesafe de aldığını ve sağ seçmeni tavlayacak biçimde "icraatın başı olmak" hedefini koyduğunu ifade etti.

Kamuoyu araştırmalarının da Akşener'in bu hedefe doğru ilerlemekte olduğunu belirten Sarıkaya, kendisine konuşan Akşener'e çok yakın ismin "Angela Merkel olmak istiyor…" ifadelerini aktardı.

Sarıkaya'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Akşener Türkiye'nin Merkel'i Olmaya Talip