Akşener ve İmamoğlu Görüşmesinde Ne Konuşuldu?

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’deki makam odasında ziyaret etti.

İmamoğlu’nu makamında ilk kez ziyaret ettiğini belirten Akşener, "Çok görüştük kendisiyle çeşitli vesilelerle. Ziyaret ettik, makamında kahvesini içtik. Özellikle kahve içtik, ‘Çünkü bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır’ dedik" ifadelerini kullandı.

İBB Şeref Defteri’ni de imzalayan Akşener, "Bir dünya kenti olan İstanbul, bize, Sultan Mehmet Han’ın emanetidir. Ecdadın emanetine sahip çıkmak da vazgeçilmez bir görevdir. Böyle kutlu bir emanete ‘ihanet’ edemezsiniz" diye yazarak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı "İstanbul'a ihanet ettik" açıklamasına gönderme yaptı.

Görüşmenin Perde Arkası

Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre basına kapalı gerçekleşen makam odasındaki görüşmede ise İmamoğlu'nun, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava üzerinde durulduğu öğrenildi.

Görüşmede seçim sürecine ilişkin adaylığın konuşulmadığı ancak Akşener’in Türkiye’nin önünde genel ve yerel seçimler olduğunu anımsatarak herkesin gayret etmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Kulis bilgilerine göre Akşener, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Eylül’de gerçekleşecek davanın duruşmasını çok yakından takip ettiğini ve parti kurmaylarını duruşmayı takip etmeleri için göndereceğini söyledi.

akşener imamoğlu akşener imamoğlu görüşmesi istanbul büyükşehir belediyesi