Akşener ve Kılıçdaroğlu İzin Verilmeyen Meydana Birlikte Çıkacak

TAKİP ET

Mersin'de miting düzenlenmesine izin verilmeyen meydanda CHP ve İYİ Parti liderleri birlikte miting düzenleyecek.

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda CHP tarafından yapılmak istenen miting Valilik engeline takılmış, Valilik Cumhuriyet Meydanı'nın miting alanı olmadığı iddiasıyla mitinge izin vermemişti.

CHP'nin aynı meydanda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da miting düzenlediğini hatırlatarak yaptığı itirazlar ise fayfa vermemiş ve miting başka bir meydanda gerçekleştirilmişti.

Söz konusu meydanda yeni bir miting yapılacağını belirten Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deneyimli bir siyasetçi.  Kılıçdaroğlu'nun aynı meydanda miting düzenlemesine izin verilmiş olsa, ertesi gün, AKP ve CHP'nin miting fotoğrafları karşılaştırılacak ve bunu basınla paylaşacaktı. CHP'liler, mitinglerinin daha kalabalık olacağını biliyorlardı. O karşılaştırma yapılamadı. Çünkü, Valilik, 'Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlemedi. Açılış yaptı' görüşünü savundu. Madem, 'Miting' demeden Cumhuriyet Meydanı veriliyorsa, CHP'de 3 Ocak 2022 Pazartesi günü o meydanda temel atma töreni düzenlenmesini kararlaştırdı. Tören, Mersin için son derece önemli. Çünkü metronun temeli atılacaktı" ifadelerini kullandı.

Vahap Seçer: Tapulu Malımız Üzerinde Yapacağımız Bir Etkinlik İçin İzin İstememize Gerek Yok

3 Ocak'ta Mersin'de yapılacak törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Millet İttifakı'nın diğer partilerinin liderlerinin de davet edildiğini belirten Saygı Öztürk yazısında şu ifadelere yer verdi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda miting izni vermeyen valilik, yine yasaklama getirebilir mi? Pek ihtimal verilmiyor. Vahap Seçer: 'Orası belediyemizin tapulu malı. Valiliğe temel atma töreninin yapılacağını, asayişin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması için başvurdum. Bir engel çıkacağını sanmam. Ayrıca, tapulu malımız üzerinde yapacağımız bir etkinlik için izin istememize de gerek yok' görüşünde.

Metronun temeli eski otogarda yapılacak. Ancak Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapılacak. Bunun nedeni de, Cumhurbaşkanı da aynı yerde temel atma ve açılışlar yapmıştı. Temel atmaysa; CHP ve İYİ Parti liderleri de aynı meydanda olacak. Mersinliler, CHP Genel Başkanı'na yapılanı unutmamış…"

tayyip erdoğan mersin miting kemal kılıçdaroğlu meral akşener chp iyi parti