Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan Ortak Açıklama: Seçim İstiyoruz

TAKİP ET

CHP Lider Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Akşener, Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti ziyareti sonrası ortak açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ortak açıklamada bulundu. Akşener, "Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu hem adalete yönelik, hem ekonomiye yönelik, hem dış politikaya yönelik problemlerimizi ve bakış açılarımızı konuştuk. Kendisine çok teşekkür ediyorum nezaket gösterdiler. Öğretmen kökenli bir siyasetçi olduğum için aynı zamanda öğretmenler günü vesilesi ile bu ziyaret yapılmış oldu" derken Kılıçdaroğlu ise "İYİ Parti parlamentonun en etkin gruplarından birisi Türkiye’nin sorunlarını açık bir şekilde parlamentoda dile getiriyorlar. Önümüzdeki süreç içerisinde belli aralıklarla yine biraraya gelip ülkenin varolan sorunları konusunda çözüm düşüncelerimizi birbirimize aktaracağız" ifadelerini kullandı.

Ana Muhalefet Lideri Tehdit Edildi İktidar Ortağı Tehdit Sahibine Sahip Çıktı

Bahçeli ve Perinçek hakkındaki soruya cevap veren Akşener, "Ben Cumhur ittifakının birleşenlerinin birbirlerine dolaylı yönden laf çarptırmasına dikkat çekmiştim. Esas konu şuydu, Abdulhamit Gül adalet reformundan bahsetti, Sayın Erdoğan bu reform talebine ekonomiyi de işin içine katarak destek verdi. Hemen akabinde Ana Muhalefet Partisi Lideri Sayın Kılıçdaroğlu tehdit edildi, o zaman da söyledim bu tehdit milli iradeye yapılmış bir tehditti. Kılıçdaroğlu’na hapisten şartlı tahliye olmuş bir kişi tarafından tehdit yapıldı ve cumhur ittifakının küçük ortağı tarafından bu tehdit sahibi sahiplendi.Sonra Sayın Arınç konuşma yaptı, üzerine Sayın Çiçek telefonla katıldı o zaman da sordunuz yani bir makas değişikliğine gidiyorsa, bu iki konuşmacıda o adımı görüyorum ben, Sayın Bahçeli ve Sayın Perinçek ne diyecekler onlar iktidar ortağı. Sonra bu kişiler konuştu Sayın Arınç YİK’ten istifa etmek durumunda kaldı" şeklinde konuştu.

Türkiye Yönetilmiyor Savruluyor

Bülent Arınç'ın istifası ve İhsan Arslan'ın ihracına değinen Kılıçdaroğlu, "Uzun süredir Türkiye yönetilmiyor zaten, Türkiye savruluyor. Yönetim olabilmesi için devlette liyakat olması lazım, sorunların sağlıklı tespit edilmesi lazım. Çözüm üretmek isteyenler var, iyi niyetle birşeyler söylemek isteyenler var ama küçük ortak büyük ortağı esir almış durumda. Ne Bülent Arınç ne de bir başkası düşüncelerini özgürce ifade edemiyor. Çünkü ifade ettiği zaman küçük ortağı tarafından tehdit ediliyor. Ak Parti gibi bir partinin, Türkiye’yi tek başına 18 yıldır yöneten bir partinin küçük bir partinin tutsağı haline gelmesi Türkiye’nin yönetilemediğini gösteriyor. Bir iarede sergilenemiyor dolayısıyla Türkiye yönetilmiyor, içeride dışarıda her alanda Türkiye yönetilmiyor, Türkiye tam anlamıyla savruluyor" dedi.

Erdoğan Bahçeli ve Arkadaşlarını Pış Pışlıyor

Gündem hakkında konuşan Akşener, "Sayın Erdoğan’ın bugüne kadar gördüğümüz tavır, balon uçurmak. Yani Sayın Arınç gibi bası kişiler üzerinden bazı sözleri söyletir. Burada ilginç olanı üç gün beklemesi. Üç gün sonra gelen tepkilere ve küçük ortakların tavrına ve kendi seçmenini dönüştürdüğü için Erdoğan sonuçta göze alamadı ve Sayın Arınç’ı tahkir eden bir konuşma yapmak durumunda kaldı. Sayın Erdoğan bu partili cumhurbaşkanlığı sistemini çok istedi, geldi gördü ama kazın ayağının öyle olmadığı anlaşıldı şu anda seçimler konusunda Sayın Bahçeli hadi seçime gidiyoruz dediği zaman bunu da Sayın Erdoğan’ın göze alması mümkün görülmüyor. Şimdi Sayın Eroğan’ın çevresindeki seçim isteme durumunda olan Sayın Bahçeli ve onun arkadaşlarını pış pışlama dönemi" ifadelerini kullandı.

Biz Seçim İstiyoruz

Anayasa taslağı ve erken seçim hakkındaki sorulara yanıt veren Akşener, "Biz seçim istiyoruz. Muhalefet olarak biz seçim istiyoruz Türkiye bu halde götüremez, liyakat yok, şeffaflık yok, tek kişinin iki dudağı arasında bir Türkiye. Godamanlara aktarılan paralar, fakirin fukaranın açılıktan ölümü mahkum edildiği bir Türkiye. Hesap verebilirlik yok, adalet yok, hukukun üstünlüğü yok, demokrasi yok, bunlar olmadığı için ekonomiye güven yok. Tüm bunlar biraraya geldiğinde elbette biz seçim istiyoruz vatandaşın rahat etmesi için. Bizim Meclis’teki sayımız bunu getirmeye yetmiyor. O nedenle Sayın Bahçeli seçim isterse yandı gülüm keten helva arkadaşlar açısından diye bir durum var diye görüyorum. İYİ Parti hem HDP ile hem CHP ile hem Saadet Partisi ile ama daha enteresanı hem de AK Parti ile ayrı ayrı gizli gizli anayasa yazmış, enteresan. Ak Parti ile böyle bir çalışma yapılmadığına dair Ömer Çelik iddia sahibini parça pinçik eden bir açıklama yaptı. Biz 24 Haziran seçimlerine giderken Saadet Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve CHP biraraya geldik 24 Haziran seçimleri sonrasında biz kazandığımız takdirde bizim adını iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem dediğimiz o sisteme hangi tarihler içerisinde nasıl bir yöntemle geçileceğini çalıştık. Bütün siyasi partilerin genel başkan yardımcılarıyla çalıştık ve bunu kamuoyu ile paylaştık" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ise "Geçen her gün toplumun üzerindeki maliyet artıyor, fakirin fukaranın üzerindeki maliyet artıyor. Türkiye’nin hem kendi içinde hem uluslararası alanda ciddi bir zafiyet yaşadığı gerçektir. Türkiye’nin buradan çıkması lazım, bundan kurtulması lazım. Türkiye’de hukukun ve adaletin olması lazım, hukukun üstünlüğü kavramının dokularımıza işlemesi lazım. Bunun yolu bellidir. Diyecekler ki, Türkiye’yi yönetemiyoruz, Türkiye’yi yönetmek için halk kimi istiyorsa halkın hakemliğine başvurmaktır, demokrasilerde kural budur. Anayasa taslağı çalışması yapılmadı, nerden çıkarıyorsunuz varsa bir taslak çalışma getirin görelim. Millet ittifakı olarak biraraya geldik, zaman zaman konuşuyoruz. Ne diyoruz, güçlendirilmiş parlamenter sistem nasıl olacak bu? Anayasa değişikliği ile olacak, konuşuyoruz, biz de çalışıyoruz diğer partiler de çalışıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı geldi güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını verdi bize. Neden bu işleniyor? Acaba CHP ve diğer partiler HDP ile çalışıyor mu çalışmıyor mu diye bir algı yaratılmak isteniyor" dedi.

akşener kılıçdaroğlu ortak açıklama basın toplantısı seçim