Akşener'den İncirlik Çağrısı

TAKİP ET

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Donald Trump'un Recep Tayyip Erdoğan'a yazmış olduğu mektuba ateş püskürdü

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Donald Trump'un Recep Tayyip Erdoğan'a yazmış olduğu mektuba ateş püskürdü. 'Bu küstahlık cevapsız bırakılamaz, yenilip yutulamaz, üstü örtülemez' diyen Akşener, 'Teröristin üzerine yürürken yürüdüğün yola kilit vuruyorlarsa sen de İncirlik'in kapısına kilit vur' diyerek Erdoğan'a seslendi.

Donald Trump: Kavga ettiler ayırdım.

ABD başkanı Donald Trump'un harekat durduktan sonra attığı tweete dikkat çeken Akşener, 'Harekat durduktan sonra ne dedi biliyor musunuz? Okul bahçesindeki çocuklar gibi kavga etmeleri gerekiyordu. Kavga ettiler ayırdım.' Erdoğan Pence görüşmesine de dikkat çeken Akşener, 'Görüşmem dediğin adamla koltukların yan yanaymış gibi poz verdin, yazıklar olsun.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kez sınır ötesi harekat yapmadığını söyleyen Akşener, 1997 yılında Irak'ın kuzeyine yapılan Çekiç Harekatına dikkat çekti. Çekiç Harekatıyla PKK'ya çok ağır darbe vurulduğunu belirten Akşener, Harekat esnasında 'Ne ABD'den misafir ağırladık ne de dönemin ABD Başkanı ağzını açabildi çünkü kararlılığımızı biliyorlardı' dedi.

Nasıl oldu da PKK ile Türkiye eş tutulabiliyor.

Akşener "Bu küstahlık cevapsız bırakılamaz, yenilip yutulamaz, üstü örtülemez, bunu yapanlara dostum denilemez. Senin dostun sana hayal bile edemeyeceğin imkanları veren milletindir. Senin milletine hakaret edenlerle dost olamazsın, olamazsın! Yeri ve zamanı geldiğinde cevabı verilecektir diyerek milletimizi oyalayamazsın." diyerek tepkisini ortaya koydu.