Akşener'den Yeniden Refah Partisi'ne Ziyaret

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti.

Son günlerde diğer muhalefet partileri ile İYİ Parti arasındaki trafik hızlandı. Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'ni geçtiğimiz günlerde ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatih Erbakan'ı Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Akşener ziyaret için "Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlara dair, ekonomiye, dış politikaya dair istişarede bulunduk. Kendilerinden çok istifade ettim, tekrar teşekkür ediyorum. İstişarenin Türkiye’de unutulan bir konu olduğunu, Türkiye’ye yeniden hatırlatmak, siyasilerin birbirleri ile istişare ederek tecrübelerini, birikimlerini Türkiye lehine birleştirmesinin çok önemli olduğunu, istişarenin Türkiye’de unutulan bir konu olduğunu yeniden hatırlatmak isteriz" derken Erbakan ise "Bıçak kemiğe dayandı, milletimiz için neler yapılabilir bunları görüştük" ifadelerini kullandı.

Hükümetten Suriye'ye askeri harekat yapılacağına ilişkin sinyaller geldiğine yönelik soruya yanıt veren Akşener, "Şahsım devleti olunca böyle oluyor. Kişisel kızgınlıklar, kişisel dostluklar, kişisel itibarın Türkiye’nin itibarının önüne geçmesi, duygusal, bipolar bir dış politika, Türkiye’yi sadece Suriye’de değil her yerde bu duruma getirdi" şeklinde konuştu.

Şam Namaz Kılacağız Derken Kilis'te Abdest Alamayacak Duruma Geldik

Fatih Erbakan ise "Bir defa gömleğin ilk düğmesi değil 10 düğmesi yanlış iliklenerek geldiği için ne yapacağımızı şaşırmış bir durumdayız. Burada adeta bir bataklığın içine girildi. Şam’da namaz kılacağız derken Kilis’te de abdest bile alamayacak duruma geliyoruz, çünkü bombalar Kilis’e kadar düşüyor" dedi.

Akşener İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamasına ilişkin ise "Soylu’nun ‘FETÖ taklitleri’ iddiasını nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum. Soylu’nun bir mülakatını okudum. PKK terör örgütünün bir genelgesini ele geçirdiklerini, bu genelgede İYİ Parti’nin, CHP’nin HDP’nin adının geçtiğini söylüyor. Ben, terör örgütleri üzerinde çalışmış bir hocayım. Terör örgütleri eskiden yazılı çizili iş bırakmazdı. Demek ki çözüm sürecinde PKK ile masaya oturulduğu için artık resmi yazılar yazılmaya başlanmış. Böyle bir belgenin tecrübeli bir İçişleri Bakanı tarafından açıklanması ayrı bir soru işaretidir. Çünkü istihbarat bilgisi açıklamaz, gereği yapılır. Türkiye’de devlet krizi olduğunu düşünüyorum. Bizi yönetenleri, ciddiyete davet ediyorum. Her bir cümleyi FETÖ üzerinden tanımlarsanız… Kılıçdaroğlu, bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı. Dolayısıyla kendisine ciddi oranda böyle duyumlar geliyordur. Ciddiye alınacak oranda geliyordur ki bunu kamuoyuyla paylaşmış. Bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcılarıdır. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak, ‘FETÖ taktiği’ diyerek hafifletmeye çalışmak bir içişleri bakanına yakışmaz. Ve FETÖ meselelerini de sulandırır. Devlet ciddiyetini de biz anlatmak zorundayız ya inanamıyorum Türkiye’nin haline" ifadelerini kullandı.

Akşener'den Yeniden Refah Partisi'ne Ziyaret Bıçak kemiğe dayandı milletimiz için neler yapılabilir bunları görüştük