Akşener'in 'Başbakanlığa Adayım' Sözlerine İlişkin İYİ Parti'den Açıklama

TAKİP ET

Akşener'in "Başbakanlığa talibim" sözlerine ilişkin İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu açıklama yaptı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Türkiye'nin gündeminin "Cumhurbaşkanı kim olacak?" meselesi olamdığını belirterek "Türkiye siyaseti, kilitlendiği noktadan, 'Önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı kim olacak?' sorusu etrafına hapsolunmuşluktan kurtulacaktır, kurtulmalıdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Cumhurbaşkanlığı'na aday değilim, başbakanlığa talibim" biçimindeki sözlerine ilişkin soruya Akşener'in siyaseti hapsedildiği "Cumhurbaşkanı kim seçilecek ve tek adam kim olacak?" kurtarma gayreti olduğunu belirterek yanıt veren Tatlıoğlu, "Sayın Genel Başkan, bu kilidi kırmıştır. Temel olarak gelecek seçim, bir cumhurbaşkanlığı yarışı olmayacaktır. Önümüzdeki seçim, tek adam sistemiyle devam etmek veya Türkiye'yi refah ve huzur iklimine kavuşturacak iyileşmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem arasında bir tercih olacaktır. O nedenle Sayın Genel Başkan, tek adam tasfiyesini, bütün önceliklerin önüne koymuştur. Bu noktada kendi adına çok da yakın olduğu cumhurbaşkanlığı makamını, mevkiini dışarıda bırakmıştır. Çünkü 'Başbakan olacağım', 'Cumhurbaşkanı olacağım' demekten daha ileri, daha fonksiyonel, daha pozitif bir iddiadır. 'Başbakan olacağım' demek, 'Sistemi değiştireceğiz' demektir. Yani 'Tek adam sistemini tasfiye edeceğiz' demektir. 'Partimizi iktidara taşıyacağız' demektir. Bunlar cumhurbaşkanı olmaktan daha ileri bir iddiadır ve daha pozitiftir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı için Millet İttifakı'nın ortak bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması gerektiğini istediklerini belirten Talıoğlu, adaylığa uygun çok sayıda birikimli insanımızın bulunduğunu kaydetti.

Ortak Aday Kim Olacak?

Can Ataklı, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının İlhan Kesici olacağını iddia etmiş, bu konuda mutabakat sağlandığını ileri sürmüştü.

Akşener'in Başbakanlığa Adayım Sözlerine İlişkin İYİ Parti'den Açıklama