Akşener'in 'Zevzek' Çıkışı Millet İttifakı'nı Böldü

TAKİP ET

Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı'nın ittifak ortağı İYİ Parti'nin bildiri yayımlayan emekli amirallerin bu hareketini zevzeklik olarak nitelendirmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Türkiye, emekli amiraller tarafından kaleme alınan bildiriyi ve siyasetin bildiriye yaklaşımını konuşmaya devam ediyor. Bildiriyi kaleme alınan isimlerden bazıları gözaltına alınırken Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden ayrılma riski ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki irtica tehlikesine dikkat çeken bildiriye verilen tepkiler de Ankara'yı hareketlendirdi.

Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bildiriye dair "Sabah bir uyandık; emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayımlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti" şeklindeki yorumu, partisinin ağır eleştirilerle karşılaşmasına neden oldu. Bu konuda kendi tabanının da desteğini arkasına alamayan Akşener'e en sert tepki ise 24 Haziran Genel Seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında giren ve bu işbirliğini 31 Mart Yerel Seçimlerinde de sürdüren Demokrat Parti cephesinden geldi.

Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın 24 Haziran'da İYİ Parti listelerinden Meclis'e girdiği Demokrat Parti'nin Gençlik Kolları Genel Başkanı Berkay Güloğlu, sosyal medya hesabından arka arkaya yaptığı açıklamalarla Akşener'in 'zevzek' çıkışını eleştirdi.

Güloğlu'nun dikkat çeken ilk paylaşımı, "İYİ Parti merkez sağı biz temsil ediyoruz zevzekliğini yaptıktan sonra sessizce evlere DAĞILDI" şeklinde oldu.

DP Gençlik Kolları Genel Başkanı, bir diğer paylaşımında ise "Ülkede her fikir beyan edeni TERÖRİST/DARBECİ diye nitelendiren, hür düşünen ve konuşan insanları vatandaş olarak görmeyen bir zihniyetin ülkeye getireceği hiçbir fayda kalmamıştır. Onların beyanlarına da İYİ şekilde destek verenler de muhalefet yapıyorum demesinler" sözleriyle hem AKP'yi hem de AKP'nin politikalarına çanak tutmakla eleştirilen İYİ Parti'yi hedef aldı.

Çok sayıda İYİ Partilinin tepkisiyle karşılaşan Güloğlu'nun bu açıklamaları karşısında DP lideri Gültekin Uysal'ın herhangi bir adım atıp atmayacağı ise henüz bilinmiyor.

gültekin uysal meral akşener zevzeklik bildiri dp demokrat parti iyi parti meclis berkay güloğlu gençlik kolları genel başkanı millet ittifakı 24 haziran emekli amiraller darbe çağrısı bildiri montrö irtica