Akşener'in Ziyaret Ettiği Dükkan Sahibinin Oğlu Ülkenin Durumunu Babasından Daha İyi Anlattı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sinop ziyaretinde bir dükkan sahibinin oğluyla arasında geçen diyalog dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Memleket Gezileri" kapsamında başlattığı sürekli Anadolu gezisi kapsamında bugün Sinop'taydı.

Vatandaşların derdini dinleyen Akşener, ziyaret ettiği bir dükkanın sahibi ve oğlu ile sohbet etti.

Dükkan sahibinin oğlunun ekonominin durumunu babasından daha iyi anlatması dikkat çekti.

Akşener'in dükkan sahibi babasıyla sohbeti esnasında araya giren 17 yaşındaki Atakan, "Bundan uzun bir süre önce tabiri caizse yattık. Onun için bizim sektörümüz dönmesiyle ayakta kalan bir sektör. İnsanlar alışveriş yapmayınca dönmedi" dedi.

Akşener'in "Babanı bıraktık" diyerek kendisine dönmesiyle eğitim sistemine ilişkin endişelerini paylaşan Atakan, "Şöyle söyleyeyim ben 12. sınıf oldum, 10. sınıfın yarısından itibaren 12'ye ancak gelebildik. Büyük eksiğimiz var. Arkadaşlarım da şundan yanıyor: Bir kitap alıyoruz 80-90 lira. Yani 3 kitap aldığınızda 300 lira tutuyor. Büyük bir külfet. Normalde okumamız lazım, okumamız için kitap lazım.Ama kitap pahaları inanılmaz yüksek. Yani kitap aldığınız taktirde aile ekonomisinden büyük bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Okumak sadece okula gitmekle olmuyor. Zor bir sınav yapıyorlar çalışmamız gerekiyor. İyi bir yer için iyi bir puan gerekiyor. Ama gerçekten okumayı zorlaştırıyorlar. Normal bir kareli deftere 15-20 lira veriyorsunuz. Benim babamın evlendiği gün çeyrek 16 liraydı şimdi kareli defter 20 lira" ifadelerini kullandı.

Atakan'ın sözleri karşısında hayran kalan Akşener ve İYİ Parti heyeti kahkahalarını tutamadı.

Söz konusu görüntüleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener resmi Twitter hesabı üzerinden "Ülkemizdeki yönetim krizinin ve ekonominin geldiği son noktayı; Sayın Erdoğan ve ekonomi dehası danışmanlarından daha iyi ifade eden Atakan'dan dinleyin. Geleceğe dair güvenimizi ve umudumuzu arttıran gençlerimizle birlikte geliyoruz..." ifadeleriyle paylaştı.

Görüntüler:

Akşener'in Ziyaret Ettiği Dükkan Sahibinin Oğlu Ekonominin Durumunu Babasından Daha İyi Anlattı ülkenin